Visconti Sanatını Konuşturmaya Devam Ediyor

Alışveriş Alışveriş Rehberi Visconti Sanatını Konuşturmaya Devam Ediyor

Tarihler: 18 Eylül 2012 Salı ~ 18 Kasım 2012 Pazar

Firma: Visconti

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2012 ~ Kas 18, 2012

İtalyan kalem sanatçısı Visconti, 12 parçadan oluşan Van Gogh koleksiyonunun 4. parçasını çıkarttı. Van Gogh'un tablosu bir başka sanatçıya ilham verdi. Van Gogh tabloları kalemde hayat bulmaya devam ediyor.

Tabloların Post-Empresyonist kahramanı, Hollandalı üstat Vincent Van Gogh’un ölümünden 120 yıl sonra yeni eserleri ortaya çıktı. Ancak bu eserler birer tablo değil..

2016 senesine kadar, 12 parçalık bir koleksiyon hazırlayan Visconti’nin “Van Gogh Koleksiyonu”nun her bir parçası sanat tutkunlarını mest edecek cinsten. İlk üç sanat eseri Yıldızlı Gece, Van Gogh’un odası ve Ayçiçekleri’nden ilham alınarak tasarlanmıştı ve dünya ile aynı zamanda Türkiye’de satışa sunuldu. Şimdi sıra 4. Koleksiyonda Van Gogh 'un portresinde.

Visconti’nin Van Gogh imzalı olarak tasarladığı Dolma kalemler, roller kalemler ve tükenmez kalemlerin hepsi birer tablo haline geldi, her birine o resmin adı verildi, üzerlerine Van Gogh adı işlendi ve her biri, üzerinde orijinaline sadık kalınarak çizilen tablo ve ilham perisi bulunan bir hediye paketi içine yerleştirildi.

Böylece Türk sanatseverler İris çiçeklerini, Van Gogh 'un portresini, Ayakkabılarını, Sandalyesini, Doktor Gachet'i 2016 senesine kadar koleksiyonu edinebileceklerdir.

Daha önce hiç bir kalem bir resimden böylesine ilham alınarak tasarlanmamıştı; resimde kullanılan objelerin ve tekniklerin çeşitliliği düşünüldüğünde aslında çok zor bir çalışma. Bu sebeple, bu kalemler üretilirken kullanılan renk formülleri, modeller ve kromatik özellikler büyük itina ile seçildi.

2013 'nin ilk yarısın da duyurulacak yeni model tüm takipçileri tarafından heyecanla beklenmektedir.

Ölümünden sonra bulunan kardeşine yazmış olduğu bir mektupta, “Kısacası sanatım uğruna hayatımı tehlikeye atıyorum ve bu yüzden aklımın yarısını yitirdim.” diyen ‘’Van Gogh'un portresi" Visconti'nin sanatında hayat buldu.

Özel kutusunda piyasaya sürülen koleksiyon ,koleksiyonerlerin şimdiden gözdeleri arasına girdi.

www.artkalem.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT