`Aklın Gıdası` Amaze

Alışveriş Alışveriş `Aklın Gıdası` Amaze

Tarihler: 29 Ocak 2007 Pazartesi ~ 01 Şubat 2007 Perşembe

Firma: Unilever

Telefon: 0800 211 33 61.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 29, 2007 ~ Şub 1, 2007

Unilever Yeni Fonksiyonel Gıda Kategorisi ‘Aklın Gıdası’nı Tüm Dünyaya Amaze ile Türkiye’den Tanıttı

Unilever dört yıl süren, 40 milyon Euro’ya mal olan araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda fonksiyonel gıdada yeni bir kategoriye imza attı.
Aklın Gıdası olarak tanımlanan kategori, özel olarak zihinsel gelişimi desteklemek üzere tasarlanan ürünleri barındırıyor. Unilever’in kategoriyle birlikte lanse ettiği ilk marka olan Amaze, okul çağındaki çocukları hedefliyor.

Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Karaca, konuyla ilgili toplantıda yaptığı konuşmada; “Türkiye’deki 54 yıllık tarihimizde ilk kez bir Unilever dünya lansmanına ev sahipliği yapıyoruz. Yenilik anlamında devrim sayılabilecek ve Unilever tarihine geçecek bir projenin, Türkiye’den yola çıkması ve bir Türk ekipçe yönetilmesi bizlere gurur veriyor.” ifadelerini kullandı.

Karaca, Türkiye fonksiyonel gıda pazarının 2007 yılında 50 milyon YTL hacme ulaşacağını tahmin ettiklerini, zihinsel gelişime yardımcı Amaze markalı ürünler ile 2007’de bu pazarda %20’lik bir pay hedeflediklerini belirtti.

Unilever, fonksiyonel gıda liginde yeni bir kategoriyi ilk kez Türkiye’de tanıtarak tarihinde ilk kez bir dünya tanıtımını Türkiye’ye taşıdı. Aklın Gıdası kategorisi olarak adlandırılan yeni kategori; zihinsel gelişim, öğrenme ve hafıza gibi fonksiyonların gelişimine yardımcı olmak üzere özel olarak geliştirilmiş ürünleri barındırıyor ve ismini de buradan alıyor. Unilever’in bu kategorideki ilk markası Amaze, krema dolgulu tahıl gevreği çeşitleri ve sütlü içeceklerden oluşan ürün gamıyla tüketicilerle buluşuyor.

Formül 40 milliyetten 450 uzmanın çalıştığı bilim üssünden, üretim Türkiye’den!Hollanda’da bulunan Unilever Dünya Gıda ve Sağlık Araştırma Enstitüsü’nde 4 yıllık çalışmalar sonucunda geliştirilen D-HA formülü için yapılan AR-GE yatırımı 40 milyon Euro civarında. Formülün kullanıldığı Amaze ürünlerinin tamamı Türkiye’de üretiliyor ve Türkiye’deki üretim için 1,2 milyon Euro’luk bir alt yapı yatırımı gerçekleşti. Dünyada ilk kez Türkiye’de pazara sürülen Amaze markası tüm dünyada tüketicilerle buluşacak.

Algida desteği
Hakan Behlil, Amaze projesi boyunca, Türkiye’de 16 yıldır anne ve çocukların en güvendiği, en sevdiği çocuk markalarının başında gelen Algida’nın sahip olduğu deneyimlerden de destek aldıklarını belirtti. Behlil, iki marka arasındaki bu ilişkiyi ve Amaze’in sunduğu

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT