`Engine of the Year` Ödüllerinde BMW Egemenliği

Alışveriş Alışveriş `Engine of the Year` Ödüllerinde BMW Egemenliği

Tarihler: 28 Mayıs 2007 Pazartesi ~ 01 Haziran 2007 Cuma

Firma: BMW

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2007 ~ Haz 1, 2007
“ENGINE OF THE YEAR” ÖDÜLLERİNDE BMW EGEMENLİĞİ
BMW bir kez daha "2007 Uluslararası Yılın Motoru Ödülü"nü kazandı ve böylece sahip olduğu 4 motoru için 7 Ödül alarak lider konumunu güçlendirdi.
Ödül Kazanan Motorlar:
BMW 3.0 litre İkiz-Turbo sıralı altı silindirli benzinli motor
BMW M 5.0 litre V10 benzinli motor
BMW 2.5 litre altı silindirli benzinli motor
MINI 1.6 litre Turbo benzinli motor

Münih/ Stuttgart. Sahip olduğu dört motoru için kazandığı yedi ödül ile birlikte, BMW bir kez daha, dünyanın en önemli motor yarışması olan “Uluslararası Yılın Motoru Ödülleri 2007”’den en başarılı marka olarak galip ayrıldı. Sırayla üçüncü kez, Ödül jürisi – 30 ülkeden gelen 62 yüksek-rütbeli uluslararası otomobil gazetecisinden oluşan – en önemli ödülü, herkes tarafından çokça arzulanan “Uluslararası Yılın Motoru” ödülünü Bavyeralı otomobil üreticisine verdi. Bu yıl madalya, şu an için başarılı BMW 3 Serisi’nin bütün gövde varyasyonlarında kullanılabilen, BMW 3.0 litrelik İkiz Turbo benzin motoruna gidiyor. Dünyanın İkiz Turbo teknolojisine sahip ilk sıralı 6-silindirli motoru ayrıca, “2007 Yılı En İyi Yeni Motor” ve 2.5 – 3.0 litre kapasite sınıfı ödüllerini de kazanarak diğer iki kategoride de ilk sırayı aldı.

Motorun sahip olduğu itiş gücünün yanında, jüri, bilhassa 225 kW / 306 beygir gücündeki güç ünitesinin gösterdiği yüksek verimlilikten etkilendi. BMW 335i Coupé modelinde 100 kilometre başına 9.5 litre olan, EU normuna dayandırılmış ortalama yakıt tüketimi seviyesi, bu performans sınıfı için gayet makuldür. İkiz Turbo bu noktaya esas olarak, seri üretimden çıkan ilk jet-güdümlü doğrudan enjeksiyon sistemi olan BMW Yüksek Duyarlılıkta Enjeksiyon sayesinde ulaşmaktadır. Bu, hava-yakıt karışımının ayrıntılı olarak tam bir ölçümünün elde edilmesini sağlar. İki ödülün sahibi, BMW M5 ve M6 modellerinin kaputunun altında bulunan V10 yüksek performans motoru oldu. 5 litre kapasiteye sahip olan 507 beygir gücündeki güç paketi, tıpkı son iki yılda olduğu gibi bu yıl da “Yılın En İyi Performans Motoru” ödülünü kazanmakla birlikte, 4.0 litre üzeri kapasiteye sahip motor sınıfında da galip gelen taraf oldu. 2005 ve 2006 yıllarında bu müstesna motor, kendisine “Uluslararası Yılın Motoru” ödülünü kazandırdı. “De Telegraaf”’tan jüri üyesi Jeroen Jongeneel şu şekilde konuştu: “BMW V10 halen emsalsiz.” 2.0 – 2.5 litre Ödülünün sahibi ise, BMW Z4 Roadster 2.5i ve X3 2.5i modellerinde kullanılan, 2.5 litrelik 6-silindirli VALVETRONIC benzin motoru oldu. Sahip olduğu tamamen değişken valf kontrolü ile birlikte – ilk olarak 2001 yılında kullanılan ve bu zamandan itibaren milyonlarca otomobil içerisine yerleştirilmiş olan – bu motor, 160 kW / 218 bg üretmekte ve BMW EfficientDynamics (etkin dinamizm) felsefesine ulaşmaktadır. Meksika’dan jüri üyesi Rogelio Rivera-Nava şunları söylüyor: “Bu 2.5 litrelik motoru, çıkardığı enfes sesi sayesinde çok çok uzaklardan duyabilirsiniz." “Sıralı 6-silindirli yapı, tüm BMW motorlarının bu en tanınmış olanının sahip olduğu teknik saflığın kaynağını sağlamaktadır. Onu kullanmak bir zevktir.” Ve bu, BMW Grubu’nun kazandığı ödül silsilesinin sonu değildi. 1.4 – 1.8 litre kategorisinde ise madalya, müşterek olarak 1.6 litrelik turbo motorunun geliştirilmesinde pay sahibi olan BMW Grubu ve PSA Peugeot Citroën ortaklığına gitti. Bu, markaya-özgü uyarlamada yer alan gelişim ortağı modellerinin yanısıra MINI Cooper S modelinin ihtiyaç duyduğu enerjiyi de sportif 128 kW/175 beygir gücündeki güç ünitesiyle sağlamaktadır. Bu 4-silindirli motorun en son olarak geliştirilen kendine has özellikleri içerisinde yenilikçi İkiz Scroll turbo teknolojisi ve yakıt doğrudan enjeksiyonu gibi özellikler yer almaktadır.

Son dokuz yıllık süre zarfında, BMW, herkes tarafından çokça arzulanan “Uluslararası Yılın Motoru Ödülü” yarışmasında verilen madalyaların 30`undan fazlasını kazandı. Bu, BMW’nin motor yapımı alanında elinde bulundurduğu pazar lideri olma özelliğinin etkileyici bir kanıtıdır.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT