`Gastroporn`un Yaratıcısı Salzman: Türk Tatlıları Şehvet Uyandırıyor

Tarihler: 27 Kasım 2006 Pazartesi ~ 30 Kasım 2006 Perşembe

Firma: Perakende Günleri 2006

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2006 ~ Kas 30, 2006

“Gastroporn”un Yaratıcısı Salzman: Türk Tatlıları Şehvet Uyandırıyor

Yemeklerin sunumundan, kokusuna; isminden, içeriğine kadar kapsadığı pornografik öğeleri gastroporn olarak tanımlayarak dünyada yeni bir trend yaratan Marian Salzman, Vezir Parmağı, Hanım Göbeği ve Dilber Dudağı gibi bazı Türk tatlılarının pek çok açıdan “gastroporn” olduğunu söyledi.

“Metroseksül” ve “Überseksüel” kavramların yaratıcısı ve dünyanın en iyi 5 trend analizcisi arasında olarak gösterilen ve 29-30 Kasım tarihlerinde Perakende Günleri için İstanbul’a gelecek olan Marian Salzman, Türk mutfağını analiz etti.

Türk mutfağı ile özellikle Vezir Parmağı, Hanım Göbeği, Dilber Dudağı gibi gastroporn isimlere sahip Türk tatlıları üzerinde duran Salzman “Bu isimler, şehvet duygusunu uyandırmakta ve beynin uyarılabilir kısmıyla oynamaktadır. Tat alma duyularının diğer bilişsel işlevlerinin kısa devreler yapmasına neden olmakta, tokluk duygusu ya da kalori endişesi devreden çıkmaktadır. En sonunda arzu uyandırmaktadırlar” sözleri ile özetlerken pornografinin dinamik ve estetik öğelerinin yiyeceklere aktarıldığına dikkat çekti.

İnsanların yiyecek pornografisi yani ‘gastroporn’ tüketmekten utanmadığının altını çizen Salzman, şunları söyledi:
“Pornografik görüntülerde olduğu gibi “gastroporn”da da duyuları uyarmak için, özellikle bir ayrıntıya odaklanan yakın plan çekimler zevk unsurudur. Pornografi, gerçek bir kişinin zahmetiyle uğraşmaksızın şehvet duygusunu uyarırken, gastroporn da bir izleyicinin hiçbir şey yapmak zorunda kalmadan hatta kilo yapan kaloriler olmaksızın inanılmaz derecede mükemmel görünüşlü bir yemeğin tadını çıkarmasını sağlar. Hem pornografi hem de gastroporn şu gerçeğe dayanır: Zihin, vücudun en önemli uyarılabilir bölgesi ve bedenin tensel zevklerinin merkezidir. Ünlü şeflerin sözcük dağarcığı artık büyük oranda tensel olmuştur. Yemek olağan bir şekilde lezzetli, nemli, ağız sulandıran, arzu uyandıran, narin, sulu ve ağızda eriyen bir tat olarak tanımlanmaktadır.”

Plastik cerrahi takıntılı günümüz kültürü bir yandan fiziksel mükemmeliyeti arayarak, sağlık konuları ve obezite salgını ile ilgili endişe duyarken, öte yandan zevk için yemenin şimdiye kadar hiç bu denli açık seçik ortaya koyulmadığını söyleyen Salzman, “Yemek ve cinsellik en azından Roma zamanından bu yana birbirileriyle bağlantılı olmuştur. Ancak şimdi yeni olan şey, yemekle ilgili ateşli ahlak tartışmaları ve aşırı yemeye eşlik eden ahlaki kayıtsızlıktır. Bu ortamda gastroporn, herkes için minimum suçluluk duygusu hissederek zevk alemine dalmanın iyi bir yoludur” diyor.

Bu dev ismi Türkiye ile buluşturan ve Türkiye’nin en büyük konferansı olma özelliğini taşıyan Perakende Günleri, bu yıl 29-30 Kasım 2006 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Perakende sektörünün bilgi ve gelişim platformu olan Perakende Günleri, her yıl binlerce yöneticiyi biraraya getirerek büyük ilgi görmeye devam ediyor.

`Gastroporn`un Yaratıcısı Salzman: Türk Tatlıları Şehvet Uyandırıyor

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Alışveriş Rehberi Giyim Tekstil Teknoloji Beyaz Eşya Ev Dekorasyonu Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT