`Sorumluluklar Ve Paylaşımlar Üzerine` Kitapçılarda

Alışveriş Alışveriş `Sorumluluklar Ve Paylaşımlar Üzerine` Kitapçılarda

Tarihler: 13 Nisan 2009 Pazartesi ~ 18 Nisan 2009 Cumartesi

Firma: Boyut Yayın Grubu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 13, 2009 ~ Nis 18, 2009

Yöneticiler, yönetici adayı gençler ve öğrenciler için bir rehber:
“Sorumluluklar ve Paylaşımlar Üzerine” Kitapçılarda...

Tepe İnşaat Şirketi’nde genel müdürlük, yönetim kurulu üyeliği ve son olarak murahhas aza görevlerini yürüten mimar Hasan Barutçu’nun deneyimlerini paylaştığı “Sorumluluklar ve Paylaşımlar Üzerine” adlı kitap okurlarla buluştu. Mimarlık mesleğinin ve kültürünün gelişimine önemli katkılarda bulunan Barutçu, kitapta şirketlerin sosyal sorumlulukları konusunu Tepe İnşaat’taki deneyimlerinden hareketle anlatıyor.

Şirketlerin mali performansları kadar önem kazanan sosyal sorumluluk kavramının irdelendiği kitapta, alanında önemli isimlerin görüşleri ve yorumları da yer alıyor. Selçuk Alten, İlhan Tekeli, Suha Özkan, Haluk Pamir, Nuri Çolakoğlu, Pınar Beşik, Emre Ünlüsoy, Sibel Asna, Gülsün Sağlamer, Alaeddin Tileylioğlu, Adil Baykurt, Handan Can, Ahmet Turan Altıner, Günay Kayarlar, Turhan Alsaç, Hakan Kodal ve Erdoğan Dağlı yazılarıyla kitaba katkıda bulunuyor.

Barutçu, Boyut Yayın Grubu tarafından yayınlanan kitabının doğuş sürecini “Bu kitabı yaşadığım deneyimlerimin çeşitli şirketlerdeki bugünün her yaştaki yöneticilerine, özellikle de yönetici adayı profesyonel gençlere ve öğrencilere bir örnek oluşturması için kaleme aldım” sözleriyle tanımlıyor.

Hasan Barutçu Hakkında:
Hasan Barutçu 1947 yılında doğdu, 1971 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. On yıl kadar çeşitli proje ve inşaat şirketlerinde çalıştı ve bu sürenin büyük bir bölümünü yurt dışında geçirdi. Hasan Barutçu’nun Tepe Grubu’yla profesyonel ilişkisi 1982 yılında başladı. Tepe Prefabrik Yapı Sisteminin yurt dışı temsilciliğini almış olan bir İngiliz şirketi bünyesinde 1982-1985 yılları arasında dolaylı hizmet ettiği Tepe Grubu’nda, bu şirketin mümessilliğinin sona ermesinden sonra, 1986 yılından itibaren doğrudan çalışmaya başladı ve toplam 18 yılını Tepe’ye verdi. 1986-1989 arası, Tepe Prefabrik Şirketi’nin Kuzey Afrika Bölge Müdürü olarak, Kahire’de hafif prefabrik sistemle Mövenpick için beş yıldızlı bir tatil köyü yaparak başlayan bu kariyer, 1990 yılı başında Tepe Prefabrik Şirketi’nde önce Genel Koordinatörlük sonra Genel Müdürlük, 1996’da Tepe İnşaat Şirketi’nde Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevleriyle devam etti.
1998 yılında, o sırada Mesa’nın Genel Müdürü olan Selçuk Alten’in, Hasan Barutçu’nun ısrarları sonucu Tepe İnşaat’a Genel Müdür olmasıyla, Tepe İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyeliğine getirildi ve bu uzun öykü, 2001 yılı Mart ayında Tepe Grubu’ndan ayrılmasıyla noktalandı. Halen, Selçuk Alten’le birlikte kurdukları Proje ve İnşaat Yönetimi Müşavirliği Şirketi ‘PRO-GE’nin Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT