41. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Alışveriş Alışveriş 41. Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Tarihler: 28 Mart 2005 Pazartesi ~ 03 Nisan 2005 Pazar

Firma: Osmanlı Bankası Müzesi

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 28, 2005 ~ Nis 3, 2005
Osmanlı Bankası Müzesi’nde 41. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Başlıyor…

Garanti Bankası’nın çatısı altında faaliyet gösteren Osmanlı Bankası Müzesi, 28 Mart – 3 Nisan 2005 tarihleri arasında, 41. Kütüphane Haftası kapsamında bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. İlk etkinlik, 28 Mart Pazartesi günü saat 17:00’de, Homer Yayınevi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek dia gösterimi olacak. Kütüphaneci fotoğrafçılar tarafından hazırlanan dia gösterimi, “Değişen Kütüphaneler”, “Okumak Her Yerde” ve “İnsan” temaları üzerinde yoğunlaşacak.

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Osmanlı Bankası Müzesi’nde, 29 Mart’ta Prof. Dr. Jale Parla “Türk Romanı ve Modernite”, 31 Mart’ta ise Prof. Dr. Günay Kut “Topkapı Sarayı Müzesi Kütüphanesi Hazine Bölümündeki Minyatürlü Eserler” konulu konferanslar verecek.

29 Mart...
Etkinliklerin ilk konferansını gerçekleştirecek Prof. Dr. Jale Parla, Türk romanına Osmanlı’dan bugüne kadar geçen zaman içinde modernleşme serüveninin nasıl yansıdığını irdeleyerek, gelişme sürecinde yer alan batılılaşma, yabancılaşma, kimlik sorunu, makineleşme ve şehirleşme gibi konulara değinecek. Katılımın ücretsiz olduğu konferans, 29 Mart Salı günü 11:00-13:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.Prof. Dr. Jale Parla, 1978 yılında Harvard Üniversitesi’nin İngiliz-Alman-Fransız Edebiyatları Bölümü’nden karşılaştırmalı edebiyat doktorası aldı. 2000 yılından bu yana Bilgi Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat dersleri veriyor. Eserleri arasında “Babalar ve Oğullar”, “Efendilik, Kölelik, Şarkiyatçılık” ve “Don Kişot’tan Bugüne Roman” yer alıyor.

31 Mart...
Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilecek ikinci konferansın konuşmacısı Prof. Dr. Günay Kut, Topkapı Sarayı Müzesi Kütüphanesi’nde bulunan yazmalar konusunda bilgi verip, yazmalardan alınan minyatürlerin dialarını gösterecek. Katılımın ücretsiz olduğu konferans, 31 Mart Perşembe günü 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Kut 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1965 yılında Çağatay Edebiyatı’nın ünlü şairi Ali Şir Nevai’nin ilk divanı olan Garâibü’s-sıgar üzerine yaptığı çalışmayla doktor unvanını aldı. 1990 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi’ndeki görevini sürdüren, Türkiye’de ve yurtdışında yayınlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Prof. Dr. Kut’un eserleri arasında, “Yazma Eserlerinde Vakıf Mühürleri”, “Şehname-i Murad” ve “13. Yüzyıla Ait Bir Yemek Kitabı” yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT