Anadolu Hayat Emeklilik`ten Emeklimetre

Alışveriş Alışveriş Anadolu Hayat Emeklilik`ten Emeklimetre

Tarihler: 19 Kasım 2007 Pazartesi ~ 25 Kasım 2007 Pazar

Firma: Anadolu Hayat Emeklilik

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2007 ~ Kas 25, 2007
ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK’TEN EMEKLİMETRE
Eğer siz de tıpkı aşağıdaki öyküde olduğu gibi kendi krallığınızın hazinesini büyütmek istiyorsanız, geleceğiniz için şimdiden doğru hamleyi yapın. Anadolu Hayat Emeklilik’in Emeklimetresi ile de kazancınızın ne kadar katlandığı takip etmeyi unutmayın!

Bir katlanan kazanç öyküsü
Kral, Matematikçi, ve Anadolu Hayat Emeklilik
“… Asırlar önce, oyun oynamayı çok seven bir Hint Kralı, matematikçisinden tüm oyunlardan zorlu, yepyeni bir oyun icat etmesini ister. Genç matematikçi aylarca çalışır sonunda bugün “satranç” olarak bildiğimiz “Chaturanga” isimli oyunu yaratır.
Kral, Chaturanga’yı o kadar çok sever ki, genç matematikçiye “Dile benden ne dilersen, dileğin mutlaka yerine getirilecek” der. Matematikçi, biraz düşünür ve şöyle der: “ Chaturanga tahtasının tüm karelerine pirinç konulmasını istiyorum. Tek şartım, ilk kareye 1, ikinci kareye 2, üçüncü kareye 4 tane olmak üzere, her seferinde bir önceki karenin iki katı pirinç konulması.”

Matematikçinin altın ya da gümüş isteyeceğini düşünen Kral, bu mütevazi istek karşısında çok şaşırır ve gülerek dileğinin derhal yerine getirilmesini emreder. Fakat kısa süre sonra, pirinç miktarının krallık tarafından karşılanamayacak kadar çok olduğu ortaya çıkar. Pirinçler her seferinde katlanarak artar, artar, artar… Daha 40. karede, krallıktaki tüm pirinç tükenmiştir. Genç matematikçinin zekasına hayran kalan Kral, onu Krallık Hazinesi’nin başına getirir…

Bireysel emeklilik sisteminin lider kuruluşu Anadolu Hayat Emeklilik “Emekli olduğumda elime ne geçecek?”sorusuna Emeklimetre ile açıklık getiriyor. Katılımcılar, TC Hazine Müsteşarlığı’nca belirlenen verilere göre hazırlanan Emeklimetre ile emeklilik planlarını kendileri takip edebilecekler. Ödedikleri katkı paylarına göre emekliliğe hak kazanacakları süre, muhtemel birikim ve yıllık maaş tutarlarını da tablo halinde net bir şekilde görme imkanına sahip olacaklar.

Bireysel emeklilik sistemine dahil olmayı öncelikleri arasına alan bireylerin yanıtını en çok merak ettikleri soru “Emekli olduğumda elime ne geçecek?” Bu doğrultuda bireysel emeklilik sisteminin lider kuruluşu Anadolu Hayat Emeklilik tasarlamış olduğu Emeklimetre ile katılımcının yaşı ve ödeyeceği düzenli katkı payı tutarını göz önünde bulundurarak ‘Geleceğin Emeklilik Planı’nda süre sonunda elde edilmesi muhtemel birikim ve yıllık gelir tutarını bir örnek tablo halinde sunuyor.

Anadolu Hayat Emeklilik’in katılımcıları için tasarladığı Emeklimetre’de fon seçiminde risk/ getiri unsuru değerlendirmesi ve sisteme erken dahil olmanın getirilere etkisi üzerine de bilgilendirmeler yer alıyor. Yaş gruplarına göre birikim tutarı baz alınarak hazırlanan tablolarda, yatırım kararı alan katılımcılara orta vadede elde edebilecekleri getiriler sunuluyor. Tablodaki belirtilen birikim ve yıllık maaş tutarları bugünkü satın alma gücünü ifade ediyor.

Ayrıca Anadolu Hayat Emeklilik, Emeklimetre’de bireysel emeklilik sistemine dahil olanların katkı paylarında yapacakları küçük bir artışın emeklilik birikiminde yaratacağı büyük farklara dikkat çekiyor. Ücretlilerin veya beyana tabi vergi mükelleflerinin katkı paylarının vergi matrahından indirilmesi vesilesiyle de iki kere kazançlı çıktıkları Emeklimetre’de tekrar hatırlatılıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT