Anne Sütünün Önemini ve Nasıl Güvenle Saklayacağınızı Biliyor musunuz?

Alışveriş Alışveriş Anne Sütünün Önemini ve Nasıl Güvenle Saklayacağınızı Biliyor musunuz?

Tarihler: 02 Ekim 2007 Salı ~ 16 Ekim 2006 Pazartesi

Firma: Grup Baby

Telefon: (216) 573 62 00 (pbx)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 2, 2007 ~ Eki 16, 2006
ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNİ VE NASIL GÜVENLE SAKLAYACAĞINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?
Yeni doğanlar için en uygun, en değerli, en besleyici ve en masrafsız besin olduğu bilinen anne sütünün saklama yollarını evdeki ve çalışan anneler için araştırdık;
Bir bebeği beslemek için seçilecek en doğru yolun Anne Sütü olduğu bugün artık yeni bir bilgi değil.. Anne sütü bebeklerin gelişebilmeleri için gerekli tüm besinleri içerir. Bulaşıcı hastalıklara karşı ona bağışıklık kazandırır. Bu yüzden de bebeğinizin hayata gözlerini açtığı ilk yıllarında en büyük destekçisidir. Beslenme ile sağlık arasında yakın bir ilişki olduğu bilinmektedir. Çocukların sağlıklı büyümesi ve gelişmesi, yeterli ve dengeli beslenme ile mümkündür. Dünyada kötü beslenme, bilgisizlik, hatalı beslenme alışkanlıkları ve buna bağlı olarak gelişen enfeksiyonlar milyonlarca çocuğun ölümüne, bir o kadar çocuğun da büyüme ve gelişmesinin geri kalmasına neden olmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF, Tarım ve Gıda Organizasyonu, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu ve Uluslararası Beslenme Komitesi gibi kuruluşlar bebek beslenmesi konusuna önemle eğilmektedir.

Günümüzde çalışan annelerin sayısının artması ile anne sütünün pompa yardımıyla sağılıp daha sonra bebeğe verilmek üzere saklanması bir zorunluluk haline gelmiştir. Buna rağmen pek çok hekim anne sütünün alınması, saklanması ve bebeğe verilmek üzere hazırlanması aşamasında, süte hastalık yapıcı bakterilerin bulaşmasından çekinmektedirler. Oysaki yapılan çalışmalar, buzdolabı veya derin dondurucuda saklanması ile anne sütünün besin değerini kaybetmediği gibi anti bakteriyel özelliklerinin de arttığını gösteriyor.

Uzmanlar, anne sütü ilk sağıldığında steril teknik ve malzeme kullanılsa bile sütün tamamen steril olmadığını söyleyerek, anne sütünün +4 derecede buzdolabında veya -20 derecede derin dondurucuda saklanması ile bakteriyel yükün azaldığını kanıtlayarak anne sütünün en az 72 saat süre ile derin dondurucuda saklanmasını önermektedirler.

Aynı uzmanlar anne sütünün buzdolabına konmadan 15 derecede 24 saat, 25 derecede 4-6 saat, buz dolabında (+4 derecede) 72 saat, derin dondurucuda -20 derecede 1 ay, daha uzun süreler için de -70 derecede güvenle saklanabileceğini bildirmekte ve anne sütünün daha yaygın kullanımını önermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT