Avustralya’dan ‘Taş Fırın’ Erkeklerine Özel!

Alışveriş Alışveriş Avustralya’dan ‘Taş Fırın’ Erkeklerine Özel!

Tarihler: 30 Temmuz 2007 Pazartesi ~ 01 Ağustos 2007 Çarşamba

Firma: Australian Outback Pratik Odun Fırını

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 30, 2007 ~ Ağu 1, 2007
Taş fırının lezzeti hareketlendi…
Avustralya’dan ‘taş fırın’ erkeklerine özel!

Lahmacun, lavaş, pide, kiremitte balık, fırında güveç… Geleneksel Türk damak tadını yansıtan odun fırını, artık hareketlendi. Taşınabilir pratik taş fırınla, vazgeçemediğimiz geleneksel yemeklerimizin dumanı artık istediğiniz her an yanı başınızda tütebilecek.
Bir pazar kahvaltınıza sıcacık eşlik edecek lavaşlar, pideler, ekmekler… Dostlarınız için, kendi ellerinizle pişirdiğiniz bir lahmacun partisi… Ya da pizzalar, ekmekler, kuzu fırın, güveç, börekler… Üstüne bir de fırın sütlaç… Telaffuzu bile biz Türkleri yeterince heyecanlandıran bu yemekleri, artık istediğiniz zaman kendi ellerinizle pişirebilirsiniz. Çünkü artık pratik odun fırını var…

Türk mutfağı için özel tasarlandı
Türk mutfağına özel olarak Avustralya’da tasarlanan Australian Outback Pratik Odun Fırını, taş fırını evlere getirdi. Odun ateşinin bir lezzet dağıtıcısı gibi içerisinde dolaştığı fırında pişen yemeklerle sofralar bir lezzet şölenine dönüşüyor. Taş fırının en önemli özelliği, tekerlekli ayaklarıyla kolayca taşınabilir olması. Bahçe ya da teraslarda oldukça rahat kullanım sağlayan taş fırını istenen her yere, mutfağa, bahçeye, kullanılmadığında da uygun bir köşeye rahatlıkla götürülebiliniyor.
kutu…kutu…

www.odunfirini.com
Australian Outback geleneksel taş fırına göre birçok avantaj sunuyor: Hareketli, kolayca taşınabiliyor… Depolamaya uygun boyutlarda Kolayca temizleniyor Ateş tuğlalı tabanı ve ısı kanallarıyla odun alevini yemeğin her yerine ulaştırıyor Yemekleri doğru ısıda pişirilmesi için termometreli

Görüşler:
Ürün tasarımcısı Ron Greer: “Türk damak tadına özel tasarlandı”
“Avustralya’da hayatın hızı son 5-7 yıl içerisinde hissedilir şekilde artış gösterdi ve bunun sonucu olarak insanlar boş zamanlarını daha düzenli olarak aile ve arkadaşları ile geçirme eğilimi sergilediler. Restaurantlar halen bu ihtiyacı karşılamada rol almalarına rağmen 20-25 yıl öncesinde olduğu gibi genel bir evde eğlenmeye yönelik hareket de birkaç farklı sebepten dolayı sözkonusu. Öncelikli olarak restaurantlarda yemek yeme masrafının artmış olması ve ikinci olarak da dünyanın tamamının alkollü araç kullanmaya karşı olan tepkisi bunlara sebep. Eskiden mütevazi mangallar arka bahçede yeterli görülürken şimdi tam ekipmanlı bahçe mutfaklarına yönelme söz konusu. Bunun sebebinin Avustralya’da yaşamakta olan çok uluslu kültüre sahip Avustralya’lıların oluşturduğu düşünülmektedir. Fırının bu duruma katılımı çok büyük farklılık gösteren farklı etnik tarihçesine sahip farklı yemeklerin bahçede hazırlanabilmesini sağladı, ızgara, rostolar, balık, pizza, ekmekler ve tatlılar dahil. Günümüzün 3 dakikalık hamburgerleri ve 10 dakikalık tavuk yemeklerine rağmen tradisyonel odun ateşi ile pişirmeye dönüş doğal gelişimin de bir parçası. Odunda yemek pişirmenin doğal aromaları bahçede yemek pişirmenin zevkini pekiştiriyor. Biraz alıştırma ile odun aromasının yoğunluğu kişinin kendi seçimine göre arttırılıp azaltılabilinir. Fırın pişirme ısısına ulaştığında yemeğin pişmesini tamamlayana kadar çok az gayret gerekmektedir, bu da misafirlerle daha çok eğlenceli vakit geçirilmesini sağlar. Oysa mangal yaparken etin devamlı olarak kontrol altında tutulması ve çevrilmesi gerekir. İşte bu yüzden Avustralya Fırını mükemmel bir bahçede eğlence aracıdır.”

Usta Kemal Taşdemir: “Evde taş fırın lezzeti”
“Babam ve 3 kardeşim taş fırın ustasıdır ben de 16 yıllık taş fırın ustasıyım. Ürünü ilk gördüğümde yüzyıllardır kullanılan taş fırının bu kadar basitleştirilebileceğine inanamamıştım. İlk gün gelip de pişirmek için fırını kullandığımda gördüm ki fırın bu basitliğine rağmen aynen gerçek bir taş fırınmışçasına yemek pişirme işlemini gerçekleştirmekte. Fırın normal bir taş fırına göre çabuk ısınıp soğuyabilmekte ve ateş normal taş fırındaki gibi yemekle aynı katta olmamasına rağmen yemekler aynı lezzeti almakta. Normal taş fırınlardaki çalışmalarımız çok daha yoğun ve hızlı oluyor oysa bu fırın evde misafirlerini ağırlamak isteyenlerin ve kendi denemeleriyle taş fırında yemek pişirmek isteyenlerin tam kullanabileceği büyüklükte ve kolaylıkta. Eskiden mahalle sakinleri ücret vererek taş fırınlara yemeklerini getirir ve bu lezzette pişmelerini sağlarlardı ama artık bu yemekleri herkes kendi evinde yapabilir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT