Bayram Tatiliniz Zehir Olmasın

Alışveriş Alışveriş Bayram Tatiliniz Zehir Olmasın

Tarihler: 02 Aralık 2008 Salı ~ 08 Aralık 2008 Pazartesi

Firma: Avek Otomotiv

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 2, 2008 ~ Ara 8, 2008

Bayram Tatiliniz Zehir Olmasın!
AVEK Otomotiv uyarıyor!

Bayram tatiline otomobilinizle çıkıyorsanız, gerekli bakım ve kontrolleri ihmal etmeyin. Aksi halde tatsız sürprizlerle karşılaşabiliriz. Hiçbirimiz, bayram tatili süresince şehir içi ve şehir dışı yolculuklarda tatsız sürprizlerle karşılaşmak istemeyiz. Aracınızın bayram seyahatlerinizde sorun çıkarmasını istemiyorsanız, aracınızın gerekli bakım ve kontrollerini mutlaka yaptırmalısınız.

AVEK Otomotiv Genel Müdürü Hakan ÇAKIR, bayram tatili öncesinde araçlarımızda hangi noktaları kontrol etmemiz gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Frenler, lastikler, akü, aydınlatma, silecekler, motor soğutma sistemi, klima ve yağ kontrollerinin mutlaka yapılması gerektiğinin altını çizen Hakan Çakır, seyahat sırasında yaşanacak aksiliklerin ve aniden ortaya çıkacak masrafların bu sayede önleneceğini kaydetti.

Konuyla ilgili olarak yapılması gerekenleri bir bir açıklayan Hakan Çakır, “Fren hidrolik sistemi ve aşıntı kontrolü, lastik dış derinliklerinin kontrolü, basınçlarının ayarlanması hayati derecede önemlidir. Stepnenin kontrolü, kullanılır durumda olması,krikonun ve bijon anahtarının çalışır durumda olması, akünün şarj seviyesi, sulu tip ise sıvı seviyesinin kontrolü, kutup başlarının temizlenmesi ve oksitsiz olduğunun teyidi yapılmalıdır. Farlar ve sinyaller, stop lambaları kontrol edilmeli, sileceklerin durumuna bakılmalı, iyi silmiyorlarsa silecek lastikleri değiştirilmelidir. Motor soğutma sisteminde bir aksaklık olmaması için kesinlikle fanların kontrolü, kayışlarda çatlak ve yırtık olup olmadığı, gerginlik ayarları, sistemde su kaçağı olup olmadığına bakılmalı hatta 4 yaşın üzerindeki araçlarda radyatörün dışardan temizlenmelidir. Aracın klimasında gazın eksilip eksilmediği, polen filtresinin tıkalı olup olmadığını ve kompresörünün yağının kontrolü de ihmal edilmemelidir.” diye konuştu.

Hakan Çakır , “Tatile dinlenmek için gidiyoruz. Ancak araç bakım ve kontrollerini yaptırmadan çıkılacak bir tatil yolculuğu dinlenmek yerine sorunlarla boğuşarak izin günlerimizi geçirmemize yol açar.” uyarısında bulundu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT