Bir Telefon Edin TrafiğeTakılmayın!

Alışveriş Alışveriş Bir Telefon Edin TrafiğeTakılmayın!

Tarihler: 31 Mart 2008 Pazartesi ~ 06 Nisan 2008 Pazar

Firma: KoPilot

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2008 ~ Nis 6, 2008
KoPilot’tan, trafikten kaçmak isteyen İstanbullulara nefes aldıracak yeni bir hizmet: BİR TELEFON EDİN TRAFİĞE TAKILMAYIN!
Trafikte bunalan İstanbullulara, gidecekleri noktaya en kısa sürede ulaşmalarını sağlayan “KoPilot” hizmeti sunulmaya başladı.
Trafik sorunuyla baş edebilmek için geliştirilen “yol bilgisiyle yönlendirme” projesi, İstanbullular için yeni bir umut oldu. Sürücüleri, en açık güzergaha yönlendiren ve gidecekleri yere en kısa sürede ulaşmalarını sağlayan KoPilot sistemiyle, İstanbul’un trafik yoğunluğunda biraz da olsa rahatlamak artık mümkün.

KoPilot uygulamasında sürücülerin tek yapması gereken, 757 1234 numaralı telefonu arayarak karşılarına çıkacak uzmana, o anda nerede bulunduklarını ve nereye gitmek istediklerini söylemekten ibaret. KoPilot sisteminde 7 gün 24 saat bilgi veren görevliler, anlık trafik yoğunluğunu değerlendirerek, sürücüye en açık güzergah bilgisini veriyor. Trafik kazaları, kapalı yollar, trafiği etkileyen maç, konser gibi etkinlikler sürücülere bildirilerek; sürücülerin trafikte sıkışıp kalma riski ortadan kaldırılıyor.

Ayrıca, gidilecek güzergah hakkında tahmini varış süresi, ortalama hız, yol uzunluğu ve çok yoğun olan mevki bilgileri de arayan kişiye aktarılıyor. Eğer sürücü alternatif bir güzergah bilgisi de almak isterse, bu bilgi de anında kendisine sunuluyor.

Nerede trafik yok, önceden haberiniz olsun…
Konu hakkında bilgi veren KoPilot Genel Müdürü Burçak Batur, KoPilot fikrinin, İstanbul’un trafik sorununa çare arama çabasından çıktığını belirterek şu bilgileri verdi: “İstanbul’daki yolların yaklaşık 1 milyon 330 bin araç kapasitesi olmasına karşın, bugün trafikte 2 milyon 400 bin’den fazla araç bulunuyor. Yani çözülmesi zor bir durumla karşı karşıyayız. Kazalar, çoğalan iş ve alışveriş merkezleri, artan nüfusla birlikte artan araç sayısı bir yerden bir yere ulaşmayı imkansız hale getiriyor. İnsanlar gidecekleri yere en kısa sürede ulaşabilsinler diye KoPilot projesini başlattık. Gelişmiş bir yol izleme ağımız var. Kameralar, taksiciler, esnaf ve internet medyası ile sürekli temas halinde 24 saat İstanbul’un yol durumunu izliyoruz. Ortalama 1 YTL gibi bir arama ücreti ödeyerek gideceğiniz yere tam zamanında ulaşmanın İstanbullular için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.”
KoPilot hizmeti faturalı hatlar için 10 saniyesi 2 sms, kontörlü hatlar için 10 saniyesi 4 kontör olarak ücretlendiriliyor.
www.kopilot.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT