Bkg’den Sevgililere En ‘Uyumlu’ Yüzük

Alışveriş Alışveriş Bkg’den Sevgililere En ‘Uyumlu’ Yüzük

Tarihler: 16 Ocak 2012 Pazartesi ~ 14 Şubat 2012 Salı

Firma: Bkg

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 16, 2012 ~ Şub 14, 2012

Kültürel hazineleri yaratıcı tasarımlarla buluşturan Bilkent Kültür Girişimi (BKG), 14 Şubat’ta evlenme teklifi edeceklere anlamlı bir hediye olan ‘Uyum Yüzüğü’nü müze mağazalarının raflarında sunuyor. Tarihin ilk evlilik yüzüğünün replikası olan bu özel tasarım, uyumu ve birlikteliği simgeliyor.

Kültürel mirasa sahip çıkma hedefiyle çalışmalarını yürüten BKG, Sevgililer Günü için tarihin ilk evlilik yeminini kutsama üzere tasarlanıp hediye edilen ‘Uyum Yüzüğü’nü maneviyata önem veren sevgililerin beğenisine sunuyor. İlk elmas nişan yüzüğünün icadından yaklaşık 900 yıl önce, bir evlilik yeminini kutsamak üzere yapılan ‘Uyum Yüzüğü’, tarihi bir alyans görevini üstleniyor. Evrensel bir bütünlük anlayışından yola çıkarak sevgili içinde yok olmak, tek bir ruhta “bir” olmayı anlatan bu yüzük, evlilik yüzüklerinin ilki olarak biliniyor. Yüzük üzerinde ayakta duran bir çift ile uyum ve birlik anlamına gelen ‘OMONIA’ kelimesi bulunuyor.

Sevgililer Günü’nden evlenme teklifi edeceklere ya da uyumlu beraberliklerini en anlamlı bir şekilde tarif etmek isteyenlere bu yüzük sıradışı bir hediye olacak. BKG Müze mağazalarında ve www.bkg.com.tr adresinden ulaşılabilen ‘Uyum Yüzüğü’nün altın işlemelisi 860 TL, gümüş işlemelisi ise 165 TL’dir.

Bir savat tekniği olan Uyum Yüzüğü

Uyum yüzüğü, gümüş, bakır, kurşun ve kükürtten oluşan bir alaşım tekniği olan savatın en başarılı örneği olarak karşımıza çıkıyor. Bu alaşım, kalemkarlar tarafından çizilmiş olan desenlerin üzerine sıvanıyor. Bu kontrast görüntü, işlenen desenin güzelliğini ön plana çıkarıyor ve vermek istediği mesajı doğrudan veriyor. Savat alaşımı ile ortaya çıkartılan desenler uzun yıllar boyunca deforme olmuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT