Botanika Raco Expert Bahçe Aletleri ile Bahçenizi Kışa Hazırlayın

Alışveriş Alışveriş Botanika Raco Expert Bahçe Aletleri ile Bahçenizi Kışa Hazırlayın

Tarihler: 19 Kasım 2007 Pazartesi ~ 23 Kasım 2007 Cuma

Firma: Botanika

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2007 ~ Kas 23, 2007
Botanika Raco Expert bahçe aletleri ile bahçenizi kışa hazırlayın
Kışa Girmeden Önce Bahçelerinizin Bakımını Yapmayı Unutmayın

Bahçenizdeki bitkilerin kış koşullarına daha dayanıklı olabilmeleri için Kasım ayında bakımlarını yapmalısınız. Bitkilerinizi kışa hazırlamak için ihtiyacınız olan bahçe aletlerinin hepsi Botanika tarafından ithal edilen Raco Expert’in geniş ürün yelpazesinde mevcut. Raco Expert’in pratik bahçe aletleri sayesinde bitkileriniz kışa daha iyi hazırlanacak ve bahar geldiğinde çok daha güzel görünecekler.

Zorlu kış koşulları yaklaşıyor... Peki siz bahçenizdeki bitkilerin kış mevsiminde daha dayanıklı olabilmeleri için bakımlarını yaptınız mı? Kıştan hemen önce yapacağız bakım sayesinde bahçenizdeki bitkileriniz ve çimleriniz kışı daha kolay atlatabilir. Böylece siz de ilkbaharı yemyeşil çimlerle ve rengarenk çiçeklerle bezeli bir bahçeyle karşılayabilirsiniz. Ancak tabii ki bu işler için hem kullanımı kolay hem de dayanıklı bahçe aletlerine ihtiyacınız olacak. Hobi bahçeciliği sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Botanika tarafından ithal edilen Raco Expert, bahçe işlerini sizin için vazgeçilmez bir keyfe dönüştürüyor. Dayanıklılıkları ve uygun fiyatlı olmalarıyla öne çıkan Raco Expert bahçe aletleri sayesinde bahçenizdeki bitkileriniz kışı çok daha kolay geçirecekler.

Kışa girmeden önce bahçelerde yapılması gereken işler
Kasım ayı toprak işlemeyle ilgili işler için en uygun aylardan biridir. İhtiyaç duyulan alanlarda belleme, çapalama ve havalandırma yapılmalıdır. Ağır topraklarda kumlama ve torf ile toprak ıslahı da yapılabilir. Organik ve kimyasal gübrelerle gübreleme yaparak toprak güçlendirilmelidir.

Çim alanlarda ise kıştan önce çimlerinizi 6-7 cm uzunluktan biçiniz. Üzerlerinde biriken yaprakları temizleyiniz. Suyun iyi drene olup olmadığını denetleyiniz. Çim alanın üzerine kışa girerken 1-2 cm kalınlığında çok iyi yanmış ve yabancı ot tohumuna karşı dezenfekte edilmiş organik gübre veya torf seriniz. Bu işlem çim alanlarınızı kışın bir yorgan gibi koruyacak ve toprağını ıslah edecektir. Bu malzemeye Botanika tarafından üretilen Çim Coşturan eklerseniz çok daha güçlü ve koyu yeşil çim alanlar elde edebilirsiniz.

Bahçe bitkilerinde sonbaharın son ayları budama için en uygun zamanlardan biridir. Yapraklı bitkiler yapraklarını dökünce budama işlemini yapabilirsiniz. Geçmiş yazlık çiçekler sökülmeli, toprakları işlenip gübrelenmeli, kışlık fideler için hazırlanmalıdır. Soğuk koşullarda dayanıklı olmayan bitkilerin üzerleri havasız kalmayacak şekilde örtülebilir. Ağaç çalı grubu bitkilerin dipleri torfla desteklenerek soğuğa karşı korunmalıdırlar. Öte yandan bahçe işleriyle uğraşırken bahçemizin neşesi olan kuşları da unutmamalıyız. Kış şartlarında yeterli yiyecek bulmakta zorlanacakları için ağaç dallarına yemlikler asabilirsiniz. Unutmayın kuşsuz bahçe dilsizdir. Bahçeler kuşlarla şarkı söyler…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT