Burnunuz Çok Mu Sık Kanıyor ?

Alışveriş Alışveriş Burnunuz Çok Mu Sık Kanıyor ?

Tarihler: 18 Mayıs 2010 Salı ~ 18 Haziran 2010 Cuma

Firma: Rinopanteina

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 18, 2010 ~ Haz 18, 2010

Burnunuz Çok Mu Sık Kanıyor?

Hiç beklemediğimiz bir anda kanayan burnumuz canımızı sıkar. Ancak bazen korkutucu ve yaşamı tehdit edici boyutta bile olabilir. Uzmanlar kanamaları burnun ön kısmından ve arka kısmından olarak ikiye ayırıyorlar.

Arka burun kanamalarının tanınması oldukça önemlidir. Bu kanama tipi bir uzmanın takibini gerektirmektedir. Arka kanamalar çoğunlukla yaşlı kişilerde görülür. Bu hasta grubu genellikle yüksek kan basıncı (tansiyon) olan kişiler ya da travma geçirmiş kişilerdir. Burun kanamaları çocuk yaş grubunda genellikle ön kanama tipinde olmaktadır.

Burun kanamasından nasıl sakınabiliriz?
Bu iki tip kanamaya da sebep olan nedenlerin başında burun kuruluğu gelir. Özellikle hava kirililiğinin artması ve yaygınlaşan klima kullanımı sonucu burun kuruluğu şikayetleri artmıştır. Ayrıca çeşitli sebeplerle kullanılan ilaçların yan etkisi olarak da ortaya çıkar. Kuru hava ve kabuklanmalar da kanamaya neden olur. Kulak Burun Boğaz doktorları burun kanamasından korunmak için A vitamini ve nemlendirici içeren bir burun merhemi veya damlası kullanmak faydalı olacaktır diye vurguluyor. İlk tercihleri olan Rinopanteina`nın özellikle yatmadan önce mutlaka uygulanmasını öneriyorlar.
www.genesis.gen.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT