Çağdaş Rus Şiiri An­to­lo­jisi

Alışveriş Alışveriş Çağdaş Rus Şiiri An­to­lo­jisi

Tarihler: 08 Eylül 2008 Pazartesi ~ 12 Eylül 2008 Cuma

Firma: Can Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 8, 2008 ~ Eyl 12, 2008

Ataol Behramoğlu`ndan Çağdaş Rus Şiiri Antolojisi

Şair ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fa­kültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bö­lü­mü Başkanı Ataol Behramoğlu’nun der­leyip çevirdiği Çağdaş Rus Şiiri An­to­lo­jisi, Rus şiirinin 19. yüzyıl sonlarından 1917 Devrimi’ne kadarki dönemi ile o dönemden günümüze uzanan sürecini kapsıyor.

Bugüne dek başta Puşkin, Lermontov, Gorki ve Çehov olmak üze­re çok sayıda Rus yazar ve şairin yapıtlarını dilimize kazandırmış olan Beh­­ramoğlu’nun, uzun yılların emeği so­nucu hazırladığı bu modern Rus şiiri antolojisi, Rus şiirinin son yüz yılını olan­ca renkliliğiyle gözler önüne seriyor.

Aleksandr Blok, Anna Ahmatova, Boris Pas­ternak, Osip Mandelştam, Marina Tsve­taye­va, Vladimir Mayakovski, Sergey Yese­nin, Bulat Okucava, Yev­geni Yevtuşenko, Andrey Vosnesenski, Yosif Brods­ki... Ve da­ha bir­çokları... Dünya şiirinde her zaman saygın bir yeri olan modern Rus şiirini he­men tüm akım­ları, ustaları ve olanca zenginliğiyle yansıtan bu antolojide, çağdaş Rus şii­ri­­nin serüvenini, farklı akımların en iyi örnekleriyle, ustaların en seçkin yapıtlarıyla izleme olanağı bu­la­cak; Behramoğlu’nun Türk­çe­si`n­den okuyacağınız şiirlerin, “Şiiri en iyi şair­ler çe­virir” savını bir kez daha kanıtladığını göreceksiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT