Çarpıcı Detayları Taşıyan Yansımalarla Arzu Kaprol 2011 İlbahar- Yaz Koleksiyonu Re-Fine

Alışveriş Alışveriş Çarpıcı Detayları Taşıyan Yansımalarla Arzu Kaprol 2011 İlbahar- Yaz Koleksiyonu Re-Fine

Tarihler: 16 Mart 2011 Çarşamba ~ 16 Nisan 2011 Cumartesi

Firma: Arzu Kaprol

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 16, 2011 ~ Nis 16, 2011

“Re-Fine” isimli Arzu Kaprol 2011 İlkbahar Yaz Koleksiyonu, Güney Etiyopya’da Omo Nehri kıyısında yaşayan Mursi Kabilesi’nin geleneksel vücut boyamalarından ve Brig Laugier’in “Sculptures de Livres” adlı eserindeki katlama detaylarından esinlenerek hazırlandı.

“Re-fine” adını taşıyan Arzu Kaprol 2011 İlkbahar Yaz Koleksiyonu’nda etnik çizgiler ve katlamalı detaylar bir sanat eserine dönüşüyor. Omo Nehri kıyısında yaşayan Mursi kadınlarının yaratıcılığı, koleksiyonu için Kaprol’un ilham kaynağını oluşturuyor. Mursi kadınlarının doğal malzemelerle yaptığı geleneksel vücut boyamaları, koleksiyonun temelini oluşturan çarpıcı, egzotik ve yalın motiflere yansıyor. Deri ipliklerle organzelere, selofan ipliklerle trikolara ve tel kırmalarla ipeklere işlenen motifler, doğadaki sıra dışı formların modernize edilmiş hali olarak karşımıza çıkıyor.

Kitap sayfalarını şekillendirerek katlı, kıvrımlı, dalgalı ve spiral formlar yaratan Brig Laugier’in büyüleyici çalışmalarından örnekler sunduğu “Sculptures de Livres” isimli eserinden esinlenen Arzu Kaprol, ipek ve ipek karışımlı kumaşlarla tasarladığı elbise, bluz ve ceketlerde katlamalı detayları ön plana çıkarıyor.

Akışkan formların kullanıldığı “Re-Fine” koleksiyonunda, kumaşlara parlaklık kazandırmak için canlı renkler tercih ediliyor. Koleksiyonun selofan ipliklerle örülen trikolarında, incecik bluzlarında ve gece elbiselerinde “şeffaflığın” hâkim olduğu görülüyor. “Şeffaflık” kadınların vazgeçemediği trençkotlarda da karşımıza çıkıyor.

Yaz aylarının en dikkat çekici trendi “zıt formlar” bir arada kullanılıyor. Farklı dokuların, kumaşların birlikte kullanımından doğan uyum, koleksiyonun her bir parçasında kendini gösteriyor. İçe giyilen bluzlar, penyeler, trikolar yalın ve olabildiğince küçük, ceketler ve trençkotlar ise olabildiğince gösterişli ve büyük.

“Re-Fine” koleksiyonunda siyah tonları fuşyanın enerjisiyle yumuşatılıyor, gri renkleri fıstık yeşili ve sarı ile hareketlendiriliyor, ekru rengin hakim olduğu tasarımlar pudra tonlarıyla birleştiriliyor.

Gizemli ve mistik yaşamın kapılarını 2011 İlkbahar-Yaz sezonunda da aralamaya devam eden Arzu Kaprol Ekim ayında Paris Moda Haftası kapsamında koleksiyonunun farklı parçalarını sergileyecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT