Cenevre Saat Fuarı’nda Keşfedilecek Çok Şey Var

Alışveriş Alışveriş Cenevre Saat Fuarı’nda Keşfedilecek Çok Şey Var

Tarihler: 03 Ocak 2011 Pazartesi ~ 22 Ocak 2011 Cumartesi

Firma: Peter Tanisman

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 3, 2011 ~ Oca 22, 2011

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve dünyanın her yerinden binlerce saat tutkunuyla, İsviçreli bağımsız saatçileri bir araya getiren Cenevre Saat Fuarı Geneva Time Exhibition, bu yılda Audi ve Sotheby’s’in görkemli sponsorluğunda, kapılarını 16 Ocak’ta ikinci kez açıyor.

İsviçre’nin 400 yılı aşkın köklü saatçilik tarihinin merkezi olan Cenevre’de 40’tan fazla bağımsız saat markası, bu fuarda yeni konseptler, son teknoloji, modern materyaller, yüksek hassasiyet içeren mekanikler ve aylar süren el işçiliğinin büyüleyici örneklerini sergilemek için bir araya geliyor.

İznik Çini Sanatı’nın “Sır”rını Saate İşledi

Osmanlı’nın tasarım sanatını, İsviçre’nin saatçilik dehası ile bütünleştiren Peter Tanisman’ın ilk defa bu fuarda sergilenecek olan yeni koleksiyonu, saat tutkunları tarafından merakla bekleniyor. Dünyada ilk kez Türk Çini Sanatı’nı minyatürize ederek, saat kadran ve silindirlerine işleyen Peter Tanisman, Carrousel-İznik koleksiyonuyla yine çok konuşulacak.

15. Yüzyılda Osmanlı saray süslemelerinde kullanılmaya başlanan ve 17. yüzyılda altın çağını yaşayan İznik Çini sanatında uygulanan mineleme, fırınlama, sırlama gibi tüm geleneksel yöntemlere sadık kalınarak, tamamen el işçiliği ile üretilen Carrousel İznik, 1.90 karatlık 60 adet pırlanta ile taçlandırıldı.

Dünyanın en değerli İznik Çini örneklerinin sergilendiği Lizbon’daki Calouste Sarkis Gülbenkyan Müzesi’ndeki tarihi mirasımızın minyatürize edilerek işlendiği Carrousel İznik koleksiyonu, Türk Çini Sanatı’nın dünyaya tanıtılmasında da önemli bir misyon üstlenecek.

Peter Tanisman’nın Carrousel İznik koleksiyonu için Gülbenkyan Müzesi’nde aylar süren titiz bir çalışma sonucunda seçilen motiflerin sıra dışı tarihi hikâyeleri, bu özelliğiyle de Carrousel İznik koleksiyonunu, sıra dışı kılıyor.

Beyaz altın üzerine mineleme işlemi Türkiye’de yapılan ve eşsiz motiflere sahip olan Carrousel İznik, bu özelliği nedeniyle sınırlı sayıda üretilecek.

Zümrüt, Yakut, Safirle Gelen Işıltı

Birbirinden bağımsız hareket eden 49 adet zümrüt, yakut ve safir ile süslenen kadranı, beyaz altın kasasına mıhlanmış 155 adet baget pırlantayla “mücevher saat” anlayışına yeni bir boyut kazandıran Peter Tanisman, Carrousel Fantasia adını verdiği bu yeni tasarımıyla da oldukça iddialı.

Yine dünyada ilk kez uygulanan bir yöntemle, kadrandaki taşlar, bağımsız diziler olarak rayların içerisine yerleştirildiklerinden, kullanıcının bilek hareketleriyle uyumlu olarak hareket etmektedirler. Saatin kalbinde ise, oldukça sade, saat ve dakika ibrelerini hassas bir takiple tutan üst düzey bir makine bulunuyor.

GTE 2011 Super Watch Ödülüne Aday

22 Ocak’ta sona erecek olan Cenevre Saat Fuarı’nda, her biri İsviçre saatçiliğinde otoritesi olarak kabul edilen büyük bir jüri tarafından 2011 yılının en iyi saati belirlenecek.

Peter Tanisman’ın da Carrousel İznik ve Carrousel Fantasia koleksiyonlarıyla aday olduğu GTE 2011 Super Watch ödülü için onlarca marka en iddialı modelleriyle yarışacak.

Saat Tasarımcısı Jean Marc Wiederrecht, Berlin Güzel Sanatlar Akademisi’nden Profesör Axel Kufus, Plaza Watch Dergisi Şef Editörü Anders Modig, gazeteci yazar Elizabeth Doerr ve Sotheby’s in Avrupa Saat Departmanı Sorumlusu Geoffroy Ader’in yer aldığı büyük jüri tarafından seçilecek saat, “GTE 2011 Super Watch” ödülünü alacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT