Milattan önce; 3500 kakao keşfedildi.
M. Ö. 600 Olmecler Maya körfezinde kakao ağacı yetiştirmeye başladı.
M.S. 600 Mayalar çikolatalı bir içecek yapıp içtiler.
Milattan sonra 1500’lü yıllarda İspanyollar Amerika dönüşünde Avrupa’ya kahve getirmeye başladı.
M.S. 1700’lü yıllarda İngilizler çikolatanın atası sayılan bu içeceğe süt kattı
19. yüzyılda İsviçreliler kakaoya hem şeker hem de süt ilave etti.
Ve 2011; Saray Çikolata Kremalı ve Karamelli seçenekleriyle ürettiği nefis karışımı çikolata severlerle buluşturdu.
Saray, çikolata dünyasındaki ilk ürünü ‘Çikolata’yı pazara sundu. En seçkin kakaolar ile üretilen ‘Çikolata’, bu tadı yoğun yaşamak isteyenler için raflardaki yerini aldı.
Çikolata kreması ve karamelin eşsiz uyumu ‘Çikolata’da buluştu. Bu eşsiz tadı doyasıya hissetmek isteyenler için üretilen çikolata dolgulu sütlü çikolatanın yanında bir diğer seçenek ise karamel dolgulu sütlü çikolata. Her iki seçenekte de ‘Çikolata’ severler çikolata ve karamelin doyumsuz tadına varacak.
Karamelli ve Çikolata Kremalı 80gr’lık olmak üzere iki çeşitle dağıtımına başlanan ‘Çikolata’, 1 TL’lik özel lansman fiyatıyla raflardaki yerini aldı.