Datateknik, En Büyük Kişisel Bilgisayar Üreticis

Alışveriş Alışveriş Datateknik, En Büyük Kişisel Bilgisayar Üreticis

Tarihler: 16 Temmuz 2007 Pazartesi ~ 17 Temmuz 2007 Salı

Firma: Exper

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 16, 2007 ~ Tem 17, 2007
DATATEKNİK, EN BÜYÜK KİŞİSEL BİLGİSAYAR ÜRETİCİSİ OLDU
İnterpromedya tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen araştırmada Datateknik ‘Exper’ markasıyla kişisel bilgisayar kategorisinde birinci sırada yer aldı.

2006 Türkiye bilişim pazarını yansıtan en geniş kapsamlı araştırma ‘Bilişim 500’ ün sonuçları, gerçekleştirilen özel bir törenle kamuoyuna duyuruldu.
Geleneksel hale gelen, sektöre ayna tutan ve kuruluşların resmi belgelere dayalı net satış gelirleri esas alınarak yapılan araştırmada bu yıl birçok ilk gerçekleşti. 2005 yılı Bilişim 500 Araştırması’nda üretici, toptancı, dağıtıcı ve bayi ayrımı yapılmadan tek tabloda değerlendirilen kategoride bu yıl ayrıma gidildi. Buna göre Kişisel Bilgisayar kategorisinde kişisel (masaüstü) bilgisayar üretimi ve ithalatını gerçekleştiren şirketlerin yer aldığı bu kategorinin birincisi 163,3 milyon YTL ile Datateknik (Exper) oldu.

Datateknik adına plaketi alan Datateknik Bilişim Grubu Murahhas Azası Nazım Özdemir, Türkiye bilişim sektörünün en kapsamlı ve güvenilir referans kaynağı nitelindeki bu araştırmada birinci sırada yer aldıkları kategorinin şirketleri ve Exper markası adına gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Türkiye bilişim sektörüne 1989 yılında katılan Datateknik A.Ş. 1994 yılında Exper markası altında bilgisayar üretimine başlamış, 1995 yılında ‘ Türkiye’de Yılın Bilgisayarı’ 1996 yılında ‘Yılın Kişisel Bilgisayarı’ unvanlarını almış ve 2006 IDC rakamlarıyla Türkiye’nin en büyük yerel PC üreticisi seçilmişti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT