Disney, Disney XD’yi 3 Ekim’de Türkiye’de Yayınlamaya Başlayacak

Alışveriş Alışveriş Disney, Disney XD’yi 3 Ekim’de Türkiye’de Yayınlamaya Başlayacak

Tarihler: 07 Eylül 2009 Pazartesi ~ 07 Ekim 2009 Çarşamba

Firma: Disney

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 7, 2009 ~ Eki 7, 2009
Disney, Disney XD’yi 3 Ekim’de Türkiye’de Yayınlamaya Başlayacak

İstanbul, 2 Eylül 2009: Walt Disney Company bugün, 6 ila 14 yaş arası çocuklara hitap eden, ülkenin ilk erkek çocuk odaklı, kız çocukları kapsayıcı çocuk kanalı Disney XD’nin Türkiye’de yayınlanmasına başlanacağını bildirdi. Disney XD, özellikle erkek çocukları ve onların keşif, başarı, spor, macera, müzik ve mizah arayışını hedefleyen canlı aksiyon ve animasyon programlardan oluşan çok ilginç bir yelpazeyi içerecek. Yeni kanal, yepyeni bir web sitesiyle birlikte, ilk kez 3 Ekim’de Digitürk’te izlenebilecek.

Disney XD programları, Disney markalı canlı aksiyon filmleri, yeni ve kitaplıktan animasyon programlar ve yerel alımlar vasıtasıyla çeşitlendirilecek.

Çok sayıda oyun ve özel klipleri içeren heyecan verici yeni bir eğlence seçeneği, insanı saran çevrimiçi deneyim DisneyXD.com.tr de Disney XD ile aynı zamanda hizmete girecek.

Jetix’in yerini alacak olan reklam destekli Disney XD, Türkiye’deki ücretli televizyon yayını abonelerine açık mevcut Disney program grubuna stratejik bir ilave niteliğinde olacak. 2 ila 14 yaş arası erkek çocuk ve kız çocuklarla ailelerine özel iki kanal sunacak olan kanal, Disney’in Türkiye’deki mevcut program sunumunu tamamlayacak:

- Disney Channel, Hannah Montana gibi çok sevilen şovların, Phineas ve Ferb gibi çok sevilen animasyon dizilerin ve High School Musical ve Camp Rock da (Rock Kampı) dahil olmak üzere orijinal Disney Channel filmlerinin yayınlandığı, 6 ila 14 yaş arası çocukları hedefleyen, çocuk güdümlü, aileyi kapsayan kanal. Kanalda ayrıca, 2 ila 5 yaş arası çocukların zihinlerini ve hayal güçlerini meşgul etmeyi hedefleyen, zevkli, öğrenme tabanlı çeşitli eğlence şovlarının bulunduğu, Mickey Mouse Clubhouse ve Handy Manny (Tamirci Manny) gibi çok sevilen dizileri içeren özel bir Playhouse Disney bloğu da sunuluyor.

- Disney XD, 6 ila 14 yaş arası çocukları hedefleyen, macera, başarı, oyun, müzik ve (ESPN ile birlikte geliştirilen) spor temalarını içeren programların gösterildiği, çocuk güdümlü, erkek çocuk odaklı kanal.

Disney Channels Başkan Yardımcısı, Orta ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Maciej Bral “Disney XD’nin özel yeni içeriği daha geniş bir izleyici kitlesine hitap ederken, Disney markasıyla farkındalık ve değer yaratacak,” diye yorum yapıyor. “Kanal; Türkiye’de ve dünyanın her yerinde erkek çocuk odaklı lider eğlence platformu haline gelmek için, şirketteki tüm aktif varlıklardan faydalanacak.”

Bu duyuru, Disney XD’nin bu yılın Şubat ayında ABD’de başarılı bir biçimde yayına başlamasının ve ilk hafta sonunda 6.5 milyon çocuk da (6-14) dahil olmak üzere 15.7 milyon izleyiciye ulaşarak, rekor düzeyde izlenme oranıyla ilk çıkışını yapmasının ardından yapıldı. Kanal aynı zamanda, 1 Nisan’da Fransa’da da yayına başladı.

Disney Channel Worldwide 167 ülkede 32 dilde yayın yapan 98 kanal ve/veya kanal besleme ile en başarılı çocuk kanalları portföyünü temsil ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT