Domatesi Artık Markasıyla İsteyeceksiniz

Alışveriş Alışveriş Domatesi Artık Markasıyla İsteyeceksiniz

Tarihler: 15 Haziran 2010 Salı ~ 15 Temmuz 2010 Perşembe

Firma: Intense

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 15, 2010 ~ Tem 15, 2010

DOMATESİ ARTIK MARKASIYLA İSTEYECEKSİNİZ

Dünyanın suyunu koruyan ilk domatesi olan Intense; sert ve etli yapısı sayesinde dilimleme ve küp şeklinde kesim esnasında suyunu bırakmasıyla büyük kolaylık sağlıyor. Domateste hacim kaybını önleyen ve uzun süre dayanıklılık sağlayan Intense domates, salata, sandviç, domates reçeli yapımında suyunu hemen salmadığı, rengini ve dokusunu kaybetmediği için büyük kolaylık sağlıyor. Endüstriyel kullanım içinse yemeklerde göz alıcı iç ve dış rengiyle sunum çeşitliliği ve kullanım kolaylığı sağlıyor. Intense domates suyunu bırakmayıp ateşi söndürmediğinden kebapçıların da gözdesi olacak.

Yaban domatesleriyle tarla domatesleri evlenince ‘İntense’ doğdu
Proje tamamıyla tesadüfler sonucu başladı. Nunhems`in domates ıslah grubu bir gün yabani küçük domateslerden bir tanesinin suyunu bırakmadığını fark eder. Bunun sandviçler için ideal bir domates olabileceğini düşünür ve küçük yabani domatesi 10 yıl boyunca geleneksel tarla domatesleriyle melezleyerek dünyanın ilk suyunu bırakmayan domatesi Intense’i ortaya çıkarır. Intense, Bayer Crop Science bünyesindeki Nunhems Tohum`a ait bir markadır. Nunhems dünyada 42 ülkede faaliyetlerini 1.500 kişiyle yürütmektedir. Yaklaşık 28 değişik sebze grubunda 2.500 çeşide sahiptir. Bu çeşitleri 14 farklı ülkede, 26 Araştırma-Geliştirme istasyonunda geliştirmiştir.

Intense domates’in diğer domateslerden farkı?
Intense domates’in hücreleri bilinen domateslere göre daha geniş ve esnektir. Bu sebepten suyunu diğer domateslerden 10 kat daha uzun süre korur. Intense kesildikten 10 gün sonra bile sadece %7’lik ağırlık kaybına uğrar. Bu özellik bilinen domateslerde %13 civarındadır. Bu da Intense’e soğukta muhafaza konusunda eşsiz bir değer katar.

Intense domates klasik islah yöntemleriyle tarla domateslerinin aşılanması yöntemiyle üretilmiştir.
Suyunu bırakmayan domatesler, herhangi bir genetik değişikliğe uğratılmaksızın klasik ıslah yöntemleriyle tarla domateslerinin birbiriyle melezlenmesiyle (evlendirilmesi) ortaya çıkartılmıştır. Intense domates konvansiyonel domateslerle aynı besin değerlerine sahiptir. 12 ay boyunca insan sağlığına uygun ``iyi tarım uygulamaları`` kullanılarak tamamıyla uluslararası standartlarda ``izlenebilir`` şekilde tarımın başkenti Antalya`da yetiştirilen domatesler insan sağlığı için zararlı hiçbir madde barındırmaz.

Göz alıcı soslar, hamurlaşmayan sandviçler, türlüde kaybolmayan domatesler için…
Makarna ve kızartmalar için koyu kırmızı renkli soslar hazırlama imkanı verir. Fırın uygulamalarında, tencere yemeklerinde ve güveçlerde piştiğinde kaybolmaz. Ayrıca kebap yaparken, piştiğinde yapısını koruduğu için şişten düşmez, kabuğu kolay soyulur. Sandviçlerde suyunu bırakmadığından ekmeği ıslatmaz, hamurlaştırmaz, taze görünümünü ve lezzetini uzun süre korur. Çok ince dilimlenip, küçük küpler halinde doğrayarak harika carpacciocalar ve brushchettalar hazırlayabilme imkanı sunuyor.

Endüstriyel kullanım için mükemmel bir buluş…
Intense domates, tüm yemek, salata ve sandviç çeşitlerinde kullanılabilir. Sert yapısıyla 3 mm inceliğine kadar dilimlenebilir ve küçük küpler halinde kesilebilir. Kesildikten sonra suyunu bırakmaz ve uzun süre taze görünümünü korur. Yemeklerde pişirildiğinde kaybolmaması, dağılmaması ve koyu kırmızı rengini koruması nedeniyle yemeğe güzel bir görüntü ve lezzet katar. Intense bu yüzden restoranlar, kafeler, otel mutfakları, fastfood restoranları, catering kuruluşları ve ev hanımlarına kullanım kolaylığı ve sunum çeşitliliği sağlar.

Intense domates’i fiyatı nedir ve nereden bulabilirsiniz?
Hacmini koruduğu için diğer domateslerden avantajlı olan Intense; fiyatıyla da avantajlı. Kilosunu 1.7-2 TL arası satın alabileceğiniz Intense’i süpermarketlerde bulabilirsiniz.
www.intensetomatoes.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT