En Lezzetli Yılbaşı Pilici Lezita’dan

Tarihler: 12 Aralık 2011 Pazartesi ~ 31 Aralık 2011 Cumartesi

Firma: Lezita

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2011 ~ Ara 31, 2011

“Hayatın Lezzeti” sloganı ile hayata lezzet katan Lezita’nın sağlıklı ve güvenli piliç ürünleri, kalabalık yılbaşı sofraları için hazır. Lezita’nın hava ile soğutularak yüksek kalite ve hijyen koşullarında üretilen piliçleri ile en güzel yılbaşı sofraları, en pratik şekilde hazırlanabilecek. Lezita piliçler yılbaşına özel poşeti, file ve yemek kitabı ile birlikte sunuluyor.

Lezita sağlıklı ve güvenli piliçleri ile yılbaşı sofralarını taçlandırıyor. Kalabalık, eğlenceli yılbaşı sofralarına herkese yetecek, en lezzetli ve sağlıklı pilici hazırlamanın yolu Lezita’dan geçiyor.

Lezita, yılbaşı sofraları için üstün teknoloji kullanılarak hava ile soğutulan, iç organları alınmış, 2300 gr üzeri piliçlerini sunuyor. Geleneksel damak tadına uygun, doğal koşullarda, uzun sürede yetiştirilen iri gramajlı bir ürün olması, Lezita pilici yılbaşı sofraları için ideal hale getiriyor.

Özellikle geniş ailelerin ya da kalabalık grupların toplandığı yılbaşı sofraları için tercih edilen Lezita piliç, yılbaşına özel poşeti içinde, file ve yemek kitabı hediyesi ile birlikte sunuluyor.

Lezita’dan yılbaşına özel lezzetli bir tarif
İç pilavlı tavuk dolma
Malzemeler
• 1 adet Lezita bütün tavuk
• 500 gr pirinç
• 125 gr tereyağı veya margarin
• 4 veya 5 bardak et suyu veya kaynamış su
• 80 gr dolma fıstığı
• 80 gr kuş üzümü
• 200 gr küp şeklinde doğranmış
• Lezita tavuk ciğeri
• Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
• Tuz, karabiber, kimyon
• 2 adet kuru soğan

Hazırlanışı
Pirince bir tutam tuz ekleyin ve ılık suda 15 dakika beklettikten sonra pirinci yıkayıp süzün. Bir tencereye dolma fıstığını koyup içerisine yağı ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra soğanı ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun ve Lezita ciğeri ilave edin. Ciğer kavrulduktan sonra içine pirinci ilave edip 5 dakika kavurun. Daha sonra suyu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek 1 dakika kavurun. Suyun tamamını ve kuş üzümünü de ilave ettikten sonra bir sefer kaynatın. Sonra kısık ateşte getirin. Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın. Lezita tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun. Tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten sonra servis edin.


En Lezzetli Yılbaşı Pilici Lezita’dan

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT