Erkekler Banyoda Özgürleşiyor

Alışveriş Alışveriş Erkekler Banyoda Özgürleşiyor

Tarihler: 11 Mayıs 2012 Cuma ~ 11 Temmuz 2012 Çarşamba

Firma: Biomen

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2012 ~ Tem 11, 2012

Biomen Trikoloji Laboratuvarları tarafından yaptırılan araştırmaya göre, Türkiye’de erkekler kullandıkları şampuanları artık kendileri seçmeye başladı. Kadınlar ise eşlerinin saç dökülmesi sorununa karşı daha hassas ve bu konuda çözümler arıyor.

Türkiye’de özellikle erkeklerin kişisel bakım harcamalarının toplam gelirlerine oranı hala çok düşük seviyelerde. Üstelik erkeklerin bakım ürünü tercihleri de daha çok evdeki kadınlar yapıyor. Şampuanı, parfümü, deodorantı ya eş seçiyor ya da anne. Araştırmalara göre, çoğu eve genellikle kadının tercih ettiği bir ya da iki marka şampuan giriyor. Dolaysıyla çok sayıda erkek farkında olmadan, erkek saçının özelliklerine olmayan kadın şampuanı kullanıyor.

Ancak son araştırmalar bunun değişmeye başladığını gösteriyor. Erkekler, kadınlar kadar olmasa da kişisel bakım ürünü alırken artık tercih yapıyor. Saç ve saç bakım ürünleri alanında bitkisel üretim ve araştırmalar gerçekleştiren Biomen Trikoloji Laboratuvarları tarafından Akademetre Research & Strategic Planning’e yaptırılan araştırmanın göre, Türkiye’de her üç erkekten ikisi, eşlerinin seçip aldığı şampuanı değil artık kendi tercih ettiği şampuanı satın alıyor. Yine B’iota Laboratuvarları tarafından iki yıl önce yaptırılan araştırma sonuçlarına göre ise her dört erkekten ancak biri kendi tercih ettiği şampuanı kullanıyordu.

Araştırmanın ilginç sonuçlarından biri de kadınların, eşlerinin saç dökülmesine karşı duyarlılığının artmış olması. Türkiye’de her 100 kadından yaklaşık 70’i eşlerinin saçlarının dökülmesinden rahatsız ve bunların yüzde 96’sı bu problemi çözmesi konusunda eşine önerilerde bulunuyor.

Bilimsel araştırmalar kadın şampuanlarının saç bakımına odaklandığını bu nedenle bir erkeğin, kadın şampuanını kullanması durumunda saçın gereğinden fazla ürün içeriğine maruz kaldığını gösteriyor. Genel olarak bakım üzerine odaklanan kadın şampuanları, erkekler için en büyük saç problemleri olan saç dökülmesi ve kepek problemine odaklanmıyor.

Erkek saçı ve kadın saçı arasındaki farklılıklardan dolayı erkeklerin bir şampuandan beklentileri saç bakımının dışında kepeğin ve saç dökülmesi probleminin önlemesidir.

Erkek ve Kadın Saçından Ayıran 3 Temel Özellik

1.Kadın saçı ile erkek saçı öncelikle hacim olarak birbirlerinden farklıdır.
2. Erkek ve kadın saçı metal ve mineral içerik açısından farklıdır. Erkek saçındaki mineral miktarı kadın saçının yarısı kadardır. Analizlerde metallerin ve minerallerin miktarlarına bakılarak saçın erkek saçı mı yoksa kadın saçı mı olduğu anlaşılabilir.
3. Erkek saçındaki metal miktarı (bakır kobolt ve krom hariç) yaşla birlikte azalır. Buna karşın kadın saçındaki metal miktarı (kobolt hariç) yaşla birlikte artar.

Kadın şampuanları bakım odaklıdır, erkek şampuanları bakımın yanında çözüm odaklı olmalıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT