Eskimeyen İstanbul

Alışveriş Alışveriş Eskimeyen İstanbul

Tarihler: 11 Şubat 2008 Pazartesi ~ 17 Şubat 2008 Pazar

Firma: Kültür A.Ş.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 11, 2008 ~ Şub 17, 2008
ESKİMEYEN İSTANBUL

Eski İstanbul’un sivil mimarisi dünyanın gelip geçiciliğine vurgu yapan bir anlayışın ürünüydü. Bu mimari anlayışın ürünü olarak sadece dini yapılarda dayanıklı taş malzeme kullanılmış, halkın oturduğu evler ahşaptan yapılmıştı. Çıkan yangınlarda İstanbul’un pek çok semtinin bir anda ortadan kaybolması bu nedenle doğaldır.

Yine de eski İstanbul’un mimari açıdan korunamadığı yönündeki kanı, bu şehre karşı yapılmış bir haksızlıktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin yayımladığı Eskimeyen İstanbul adlı eser de, bu tezi kanıtlar nitelikte bir çalışmadır. İstanbul’a ait pek çok mimari eserin, II. Abdülhamid’in emriyle hazırlanan Yıldız Fotoğraf Arşivi’ndeki fotoğraflarının açısı korunarak yeniden fotoğrafları çekilmiş ve Eskimeyen İstanbul adlı kitapta okuyucuya geçen yüzyıl ile günümüzü karşılaştırma imkânı sağlanmıştır.

Kitap, aynı yapının gravürü ile geçen yüzyıla ve günümüze ait fotoğraflarının bir araya getirilmesi ile hazırlanmıştır. Eskimeyen İstanbul aynı zamanda içerdiği yapılar hakkında ansiklopedik bilgilere de yer vermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT