Futbolcuya Kazandıran Kramponlar: Yeni Nike Mercurial Vapor ve Mercurial Vapor SL

Alışveriş Alışveriş Futbolcuya Kazandıran Kramponlar: Yeni Nike Mercurial Vapor ve Mercurial Vapor SL

Tarihler: 31 Mart 2008 Pazartesi ~ 04 Nisan 2008 Cuma

Firma: Nike

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2008 ~ Nis 4, 2008
FUTBOLCUYA HIZ KAZANDIRAN KRAMPONLAR: YENİ NIKE MERCURIAL VAPOR VE MERCURIAL VAPOR SL
Nike, hız kazanmak isteyen futbolcular için tasarlanan ve bugüne kadarki en yenilikçi futbol kramponu olma özelliğini taşıyan iki yeni kramponla (Mercurial Vapor ve Mercurial Vapor SL), Mercurial futbol serisinin 10. yılını kutluyor. Mercurial Vapor SL ve Mercurial Vapor süper hafif, süper hızlı ve süpersonik!

Yenilikçi bir üst yüzeye sahip olan yeni Nike Mercurial Vapor ve Mercurial Vapor SL, oyuncuların özellikle top sürme ve şut atma sırasında daha hızlı olmasını sağlamak için yeniden tasarlandı.
Mercurial serisindeki kramponlar, piyasaya ilk çıktığında büyük bir devrim yarattı ve klasik siyah deri kramponları piyasadan sildi. Bundan 10 yıl önce piyasaya sürülen Mercurial Vapor kramponlarının tek bir hedefi vardı: Futbolcuların, gole daha hızlı ulaşmasını sağlamak. Mercurial Vapor kramponlar; Milan-Parma maçında Ronaldo’nun giydiği ilk Mercurial Vapor’dan en son tasarlanan Mercurial Vapor’a ve Didier Drogba ve Cristiano Ronaldo gibi oyuncuların giydiği Mercurial Vapor SL’ye kadar tüm çeşitleriyle teknik, estetik ve fiziksel açıdan yeşil sahalardaki diğer tüm kramponlardan farklı.
Çıkış noktasında Ronaldo’ya özel bir krampon hazırlama fikri olan Mercurial Vapor, bugün Cristiano Ronaldo, Robinho, Didier Drogba, Zlatan Ibrahimovic ve Franck Ribery gibi dünyanın en hızlı koşan ve en ölümcül şutlara sahip futbolcularının tercihi haline geldi. Son 6 yıldır, İngiltere Prömiyer Ligi’nin en golcü oyuncuları, bu gollere hep Mercurial Vapor kramponlarıyla imza attı.
Mercurial Vapor ailesinin merakla beklenen bu iki yeni üyesi, tüy kadar hafif yapıları ile bu ürün serisinin geleneğini devam ettiriyor ve Nike patentli yer tutuş özelliğinin yenilikçi tasarıma eklenmesiyle sahadaki hızı en üst düzeye çıkarıyor.

Maksimum Hızda Mükemmel Top Kontrolü : Mercurial Vapor SL
Nike’ın Mercurial Vapor serisindeki en seçkin modellerinden biri olan Mercurial Vapor SL, 200 gramın biraz üzerindeki ağırlığı ile sahalarda hız kavramına yepyeni bir boyut getirmek üzere tasarlandı. Krampondaki en temel teknik yenilik, oyuncuya maksimum ivme, güç ve destek sağlayan son derece hafif karbon fiber malzemeden yapılan Speed Plate tabakası. Bu plaka, Nike’ın neredeyse tamamı karbon fiberden oluşan, tüy kadar hafif başka bir kramponundan, Mercurial SL’den alındı. Speed Plate, güçlü yapısı sayesinde yüksek ivme anında ayağa torsiyonel kararlılık sağlarken, aynı zamanda ayağa gelen sert darbelerde üstün bir koruma sunuyor. Ayakların zemine daha yakın olmasını sağlayan kramponun çivileri plakaya enjeksiyon yoluyla yerleştirildi ve böylece, oyunculara daha yumuşak bir his veren, tek parçadan oluşan bir dış taban ortaya çıktı. Karbon fiber dış topuk yuvası ve minimal tasarımlı, sade bir üst parçadan oluşan bu krampon, Nike’ın bugüne kadar tasarladığı en iyi ve en hafif kramponlardan biri.

Üstün Hız ve Yer Tutuş: Mercurial Vapor
İlk olarak 2006 bahar sezonunda piyasaya çıkan Mercurial Vapor’un patentli Vapor Traction sistemi, bu kramponu düşük tabanlı, ivme sağlayan ve çok yönlü kavrayış sunan bir krampon haline getiriyor. Yenilenen 2008 model Mercurial Vapor, ayağı çok daha iyi kavrıyor. Bu yeni modelde, daha fazla dolgu ve daha fazla koruma için, topuk parçası yanlardan genişletildi. Ayağı, kramponun içinde sabitleyen, ayağın şekline göre bir kavrayış sunan topuktaki EVA malzeme, dışarıdan da görülebilen, topuğa enjekte edilmiş TPU/fiberglas topuk kaplaması, kramponun kaymasını hemen hemen imkansız hale getirmenin yanı sıra, ağırlığı artırmaksızın ayakların dengede kalmasını da sağlıyor.

İtalya’da üretilen Mercurial Vapor kramponları, hem estetik görüntüsü hem de kendine has teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. Yeni Vapor’da, top kontrol çizgileri inceltildi ve krampona hız kazandıracak şekilde yeniden düzenlendi. Bağcıkların bağlandığı parçanın etrafındaki Nike logolu bölümler ve topuğa doğru uzanan çizgiler, krampona daha çevik bir görünüm kazandırdı. Bu kramponlar, rakip oyuncuları peşinden koşturacak.

Mercurial Vapor profesyonel krampon 329 YTL satış fiyatıyla Nike satış mağazalarında yerini aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT