Futbolun Enerjisi Balda Saklı

Alışveriş Alışveriş Futbolun Enerjisi Balda Saklı

Tarihler: 27 Haziran 2006 Salı ~ 30 Haziran 2006 Cuma

Firma: BinbirCiçek Bal

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 27, 2006 ~ Haz 30, 2006
Futbolun enerjisi balda saklı
Dünya Kupası’na hazırlanan futbolcular sofralarından balı eksik etmiyorlar. Antrenmanlar ve hazırlık maçları sonrasında balla hazırladıkları enerji içeceklerini tüketen futbolcular, güne de kahvaltıda bal yiyerek başlıyorlar. Sporcuların ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve karbonhidratların büyük bölümü bal tüketimiyle karşılanabiliyor.

Dünyanın en eski tatlandırıcısı olan ve bin bir çiçeğin şifasını taşıyan bal, binlerce yıldır yalnızca insanoğlunun değil, doğadaki diğer canlıların da önde gelen besin maddesi. Bal aynı zamanda sporcuların da en önemli enerji kaynaklarının başında geliyor. Antik Yunanlılar ve Romalılar, atletlerinin güç ve dayanıklılığını artırmak için onlara bal yedirirlermiş. O dönemlerde olimpiyatlar da dahil olmak üzere tüm spor karşılaşmalarının öncesinde güç toplamak ve sonrasında ise kaybedilen enerjiyi geri kazanmak için tüketilen bal, günümüzde de sporcular tarafından tercih ediliyor.

Bal, zorlu spor müsabakalarının ardından yorgun kasların daha çabuk kendine gelmesine, terleme esnasında bedenin kaybettiği minerallerin geri kazanılmasını sağlıyor. Günlük vitamin, mineral ve karbonhidrat ihtiyacınızın büyük bölümünü karşılamanıza yardımcı olan bal, sporcular tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Tam bir sağlık deposu olan balın, sporcuların beslenme listesinden hiç düşmediği belirtiliyor.

Bal konusunda uzman BinbirÇiçek’in Gıda Mühendisi Can Erginsoy, içerdiği pek çok doğal öz sayesinde balın sağlığa önemli katkı yaptığını ve bedeni kuvvetlendirdiğini belirtiyor. Erginsoy balın içerdiği benzersiz sağlık tılsımlarını kısaca şöyle sıralıyor:
Bal, sporcuların daha sağlıklı ve hastalıklara karşı dirençli olmalarını sağlayan vitaminler içerir:
C vitamini: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, yaraların iyileşmesine yardımcı olur, kıkırdak ve kemiklerin oluşması için önemlidir. Aynı zamanda bağırsaklarda bitkisel gıdalardan demirin alınmasını kolaylaştırır.
B1 vitamini: Beyin ve sinirler için enerji sağlayan gri hücreleri canlı tutar.
B2 vitamini: Yağı ve proteini enerjiye çevirmede yardımcı olur, sinir liflerini sarar, örten koruyucu tabakanın teşekkül etmesini sağlar.
B6 vitamini: Organizmada 60`dan fazla biyokimyasal işlemde rol oynar ve bu sayede vücudun kendi proteini oluşur. Gebelik sırasında B6 vitamini çok önemlidir, çünkü hücrelerin gelişmesinde yardımcı olur.

Bal, sporcuların karşılaştığı hastalıkların iyileşmesini çabuklaştırır ve organizmanın daha işlevsel olmasını sağlayan enzimleri içerir:
Enzimler: Enzimsiz yaşam mümkün olamazdı. Enzimler vücutta bütün biyokimyasal süreci organize eder, yönetir, düzene koyar ve hızlandırır, üstelik hastalıkların iyileşmesine de katkıda bulunurlar. BinbirÇiçek balları bu faydalı enzimleri içermektedir.
Bal, müsabakalarda yaşanan stresle savaşılmasına yardımcı olur, besinlerin daha iyi sindirilmesini ve dolayısıyla daha iyi beslenilmesini sağlar:
Mineraller ve amino asitler: BinbirÇiçek ballarının içerdiği magnezyum damarlarda kanın pıhtılaşmasını önler, ayrıca stresin olumsuz etkilerinden korur. Potasyum ise bağırsak adalelerinin faaliyetini hareketlendirir. Ayrıca sindirim için polenler de önemlidir. Balı yedikten 20 dakika sonra, bağırsak cidarının bağışıklık sistemini kuvvetlendiren maddeler bağırsakta serbest kalır. Bu maddeler aynı zamanda vücudu besinler yoluyla alınan zararlı maddelerin etkisinden de korur. Balda 8 esansiyel amino asidin tamamı bulunur ve bu, çok az besin maddesinde rastlanan bir özelliktir.
Bal, anti-oksidan özelliğiyle vücutta denge oluşturur: Pinocembrin: Tüm özelliklerinin yanı sıra balda vücudun ancak az miktarda üretebildiği pinocembrin maddesi de vardır. Bu nedenle bu madde vücuda günde iki üç gram verilmelidir. Pinocembrin, karaciğerin yağ metabolizmasını ayarlar ve bu organın yağ bağlamasını önler. Önemli bir anti-oksidan madde olan pinocembrin, sadece balda vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT