Gelecek İçin Beslenmek

Alışveriş Alışveriş Gelecek İçin Beslenmek

Tarihler: 25 Haziran 2007 Pazartesi ~ 28 Haziran 2007 Perşembe

Firma: Milupa

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 25, 2007 ~ Haz 28, 2007
Milupa daha sağlıklı nesiller yetiştirilmesi hedefiyle bebek beslenmesinde yeni bir dönem başlatıyor
“GELECEK İÇİN BESLENMEK”

Yüz yılı aşkın süredir bebeklerin sağlıklı beslenmesi için çalışan ve bu alanda annelerin en güvendiği marka olan Milupa, araştırmalarının sonucunda bebek beslenmesinde yeni bir dönem başlatıyor. Milupa Pazarlama Müdürü Aslı Yıldır, “GELECEK İÇİN BESLENMEK” kavramını “Sağlıklı nesiller yetişmesi hedefiyle yola çıktık. Bebeklerin 0-3 yaş arasında en doğru şekilde beslenmesini sağlamak, onların tüm hayatlarını etkileyecek sağlıklı bir geleceğin temellerini hazırlamaktır” sözleriyle açıklıyor.

1984 yılından bu yana Türkiye bebek beslenmesi pazarında yer alan ve uluslararası alandaki tüm çalışmalarıyla 0-3 yaş arası bebeklerin mükemmel beslenmesine destek olan Milupa, sağlıklı nesiller yetişmesi hedefiyle yola çıkarak, bebeklerde “Gelecek İçin Beslenmek” dönemini başlattı.

Milupa Pazarlama Müdürü Aslı Yıldır, Milupa’nın faaliyette olduğu tüm ülkelerde hayata geçirilen, “Gelecek İçin Beslenmek” programını; “ürünlerinin son teknolojiyle zenginleştirilmesi ve annelerin bebek beslenmesi konusunda daha çok bilgilendirilmesi” biçiminde özetledi. Yıldır konuşmasında “Ebeveynlerin beslenme konusundaki bilgileri ve eğilimleri bebeğin geleceğine yön veriyor. 0-3 yaş döneminde bebeklere doğru beslenme alışkanlığı kazandırılması büyük önem taşıyor. Çünkü bu dönemdeki beslenme bebeklerin ilerdeki sağlığını etkiliyor.” dedi. Gelecek İçin Beslenmek programı dahilinde öncelikle ürünlerini gözden geçirdiklerini ve en son gelişmelerle zenginleştirdiklerini söyleyen Yıldır; bundan böyle bebek beslenmesi konusunda annelerin en doğru bilgiye ve ürünlere, en etkin ve güvenilir yoldan ulaşmasını sağlayacaklarının belirtti.

Toplantıda Beslenme Uzmanı Taylan Kümeli de yetişkinlik dönemindeki sorunlarda, bebeklikte kazanılan beslenme alışkanlıklarının etkili olduğunu dile getirdi. Bebeklerin ilk üç yılında şeker ve tuz tüketiminin kontrol altında tutulmasının, meyve ve sebze tüketiminin artırılmasının önemine değindi. Bebeklerin bu tatlara alıştırılmasının ileriki yaşlarda daha sağlıklı bireyler olmasında son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bebeklere doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması için öncelikle ebeveynlerin sağlıklı beslenmeyi önemsemesi gerekir. Bu sebeple toplantıda yetişkinlere de sağlıklı yemek pişirme yöntemleri ve püf noktaları konusunda bilgiler aktarıldı. Sağlıklı ve farklı tatlar yaratma konusunda uzman Yemek Büyücüsü Dilara Erbay, tüm katılımcılarla birlikte uygulamalı olarak birkaç farklı lezzet denemesi gerçekleştirdi.

Gelecek İçin Beslenmek programı çerçevesinde yapılan ilk çalışmanın Milupa Bebek Yemekleri olduğu belirtildi. Annelerin raf önlerinde bazı sorunlar yaşadığını, çoğu kez hangi mamayı, hangi öğünde, hangi aralıklarda vereceklerini bilemediğini tespit eden Milupa, artık onların bu sorunları yaşamayacaklarını belirtti. Çünkü isimleri, kolay anlaşılır kategorilendirilmiş yapısı ve Gelecek İçin Beslenmek Standartları’na uygun olarak zenginleştirilmiş içerikleriyle tüm Milupa kaşık mamaları Bebek Yemekleri Serisi adı altında toplandı. Bir menü şeklinde düzenlenmiş ve paketlerdeki açıklayıcı bilgileriyle çok daha kolay seçilebilen Milupa Bebek Yemekleri 5 grupta toplanıyor: Bebek Kahvaltıları, Bebek Meyveli Karışımları, Bebek Çorbaları, Bebek Muhallebileri, Bebek Gece Tahılları. Programla birlikte gelen bir diğer yenilik de Aptamil ürünlerindeki Akıllı kutu uygulaması. Bebeklere güvenle verilen Aptamil mamaları artık Akıllı Kutular’da sunuluyor.

Karton kutulara göre çok daha pratik ve kullanışlı olan Akıllı Kutular annelere kolaylık ve konfor sağlıyor. Akıllı kutular sayesinde anneler, bebeklerinin mamasını tek eliyle bile kolayca hazırlayabiliyor.

Gelecek için Beslenmek programında anneleri bilgilendirme çalışmaları ön planda olacak. Şu anda www.milupa.com.tr sitesinde açılan Gelecek İçin Beslenmek bölümünde 0-3 yaş beslenmenin önemi ve ileriki yıllara etkisi detaylı olarak ve annelerin anlayabileceği basitlikte anlatılıyor. Bebek yemekleri ambalajlarında da bebek beslenmesine ilişkin önemli noktalarda hatırlatmalar yer alıyor. Bu önemli hatırlatmalar ileriki dönemde tüm ambalajlar üzerine taşınacak. Bilgilendirme çalışmaları annelere ulaşacak tüm kanallardan, artarak devam edecek. Annelerin Hayatını Kolaylaştıracak Gelecek İçin Beslenmek programı:

Yapılan araştırmalar annelerin bebek beslenmesi konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ve bu konuyla ilgili ihtiyaçlarını nasıl giderebileceklerini bilmediklerini ortaya koyuyor. Bilgi bombardımanına tutulan anneler, genellikle kafa karıştırıcı, birbiriyle çelişen veya uygulanması güç tavsiyeler aldıklarını belirtiyor. Bununla birlikte yenidoğan veya gelişme çağındaki bebekler; tavsiye edilen uygulamaları reddedebiliyorlar. Bebeğin bu tepkisinden bir şeyleri yanlış yaptığını düşünen anneler de endişe, suçluluk duygusu gibi bir takım duygulara kapılabiliyor. Suçluluk duygusu; annenin kendini bilgilerden geri çekmesi, dolayısıyla bebeğin yetersiz beslenme alışkanlığı edinmesi gibi istenmeyen durumlara sebep olabiliyor. Gelecek İçin Beslenmek programında temel hedef; bebeklerin bugün ve yarın için en doğru şekilde beslemesine yardımcı olmak, annelerin bebeklerine ve küçük çocuklarına mümkün olan en iyi başlangıcı sunabilmesini sağlamak. Gelecek İçin Beslenmek; bebeklerin kısa ve uzun vadede sağlıklı büyüme ve gelişimini destekleyecek bilgiler ve ürünler içeriyor. Bu bilgilerle, bebeğin doğru gıdalarla vaktinde tanışması ve sağlıklı bir beslenme biçiminden keyif almasını sağlamak amaçlanıyor. Gelecek İçin Beslenmek yaklaşımı ile bebeklerin ileriki hayatlarında obezite, şeker, yüksek tansiyon gibi beslenmeye bağlı hastalıklara yakalanma riskini azaltmak hedefleniyor. Gelecek İçin Beslenmek programı ile Milupa, yaşamın ilk yıllarındaki beslenmenin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiyor. Bebeğin hayata henüz yeni başladığı aşamanın anne için ne kadar zor olabileceğini vurgulayan Milupa, annelere her açıdan destek olmak için bu programı geliştirdiğini belirtiyor.

Yaşamın ilk 3 yılında vücut gelişimi, en hızlı dönemini yaşıyor. Bu dönemde genlerin işleyişini yeniden programlamanın mümkün olduğu belirtiliyor. Metabolic Programlama adı verilen bu sistemin en doğru biçimde işleyebilmesi için 0-3 yaş döneminde bebeklerin sağlıklı beslenmesine dikkat etmek ve doğru beslenme alışkanlıklarını kazandırmak son derece önem taşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT