Gergeflerin Korosu Müzayedesi

Alışveriş Alışveriş Gergeflerin Korosu Müzayedesi

Tarihler: 11 Aralık 2004 Cumartesi ~ 11 Aralık 2004 Cumartesi

Firma: Armada Otel

Adres: Ahırkapı sokak. No: 24 Sultanahmet – İstanbul Sultanahmet İstanbul

Telefon: (212) 638 13 70 (Armada Otel)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 11, 2004 ~ Ara 11, 2004
İTKİB Müzayede İşletmeleri’nin “Sandıklar Açılınca” adlı müzayede ile başlattığı tarihin sessiz tanıklarını gün ışığına çıkartma süreci “Nakışların Raksı” müzayedesinden sonra “Gergeflerin Korosu” ile devam ediyor.

İTKİB Müzayede İşletmeleri’nin eski Türk el sanatlarının tanıtımı ve tarihi değeri olan ürünlerin değerlerinin yitirilmemesi amacıyla düzenlemiş olduğu eski eser müzayedelerinden üçüncüsü 11 Aralık 2004 Cumartesi günü saat 16:00’da Armada Otel’inde gerçekleştiriliyor.

Her biri kendi döneminin ve coğrafyasının insan öykülerini, toplumsal gelişmelerini, sanat anlayışını, geleneklerini ve yaşam biçimlerini anlatan Osmanlı el işlemeleri, kıyafetler ve bakırlar, tarihin karanlıklarından çıkıp “Gergeflerin Korosu”nda buluşuyor.

Bursa bahçelerinde nakışlanan ipekler, Kafkasya dağlarından gelen hurçlarla, Bosna cepkenleri, Kütahya dokumalarıyla, Bünyan halıları Ermeni ustaların elinden çıkan bakır işlemeleriyle buluşarak bu çok sesli koroya katılıyor.
Hanımların temizliğinin ve tertibinin ölçüsü sayılan hamam takımları bir dönemin popüler kültürünün izlerini taşıyor.
Pera’nın ünlü terzisi Sarikisian’ın bir Osmanlı paşası için diktiği sivil takım, payitahtta esen alafranga rüzgarını bugüne taşıyor.
Askerlerin seferde kullandığı ispirto ocağına kazınan “hürriyet, adalet, musavvat” sloganı, Jön Türklerin meşrutiyet coşkusuna tanıklık ediyor.
Bir genç kızın yavuklusunun yüzünü çiçek motifine gizlemesi, aşkın yaratıcı gücünü gösteriyor.
Bir gelin adayının kayınvalidesi için hazırladığı peşkire, gizlice işlediği akrep figürü tarihin bitmeyen bir kavgasına tanıklık ediyor.
Hastaların sağlık bulmak amacıyla içinden su içtiği, üzerinde ayetler ve dualar bulunan şifa tası umudun hiç bitmediğini kanıtlıyor.
Altın kaplama kaseler ve sahanlar, cıva zehirlenmesi nedeniyle 40 yaşını göremeyen tombak (altınlama) ustalarının dramını da anlatıyor.
İnce beller için hazırlanan gümüş kemerler, içine tütün konan keseler, Anadolu motiflerinin kök boyayla işlendiği kilimler, bindallılar, ipek bluzlar, atlas yatak örtüleri, gümüş pullu cepkenler, kadife bohçalar, saten kaftanlar, seccadeler, sünnet takımları ve daha nice eser, insanoğlunun bu coğrafyada bir dönemine tanıklık etmek için sessizliğini bozuyor.
Müzayede konseptine uygun olarak tarihi yarımada da yer alan Osmanlı mimari ve kültürünü günümüze taşıyan Armada Otel’de 4 Aralık Cumartesi günü sergilenecek olan ve 11 Aralık Cumartesi yeni sahiplerini bulacak bu güzellikleri kaçırmamak için İTKİB Müzayede İşletmeleri’nin (212) 458 11 00 no.lu telefonundan rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ayrıca www.muzayedeisletmeleri.org ve www.ArtTurk.org sitelerinden eserlerin bilgilerine ulaşabilmekte ve seçilen ürünlerin açık arttırmasına telefon ile de katılmak mümkün olabilmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT