Hem Oyun Hem Reklam ... İşte Size Advergame!

Alışveriş Alışveriş Hem Oyun Hem Reklam ... İşte Size Advergame!

Tarihler: 04 Aralık 2006 Pazartesi ~ 05 Aralık 2006 Salı

Firma: MagiClick

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 4, 2006 ~ Ara 5, 2006

Hem oyun hem reklam... İşte size advergame!

Oyun ve reklamı bir araya getiren advergaming projeleri, pazarlama alanında şirketlere yepyeni fırsatlar sunuyor. MagiClick tarafından Efes Pilsen’in son küresel kampanyası için hazırlanan “Escape from Artemis” oyunu ise advergaming alanında Türkiye’de geliştirilmiş en kapsamlı projelerden biri olarak dikkatleri çekiyor.

Advergaming alanında yoğun çalışmalar yürüten MagiClick, yenilikçi projelere imza atmaya devam ediyor. Oyun ve reklam kavramlarını birleştiren advergaming projelerinin çekirdeğini oluşturan ve belirli bir konsept dahilinde tüketiciyle markayı bir araya getiren oyunlara ise advergame adı veriliyor. Öncelikli amaçları marka bilinirliğini artırmak ve pazarlama içerikli mesajların verilmesini sağlamak olan advergame’ler dünyada hızla yaygınlaşıyor.

Advergame’ler ile sunulan eğlence karşılığında, ziyaretçinin markaya ve markanın verdiği mesajlara ilgisi en üst seviyede tutulabiliyor. Web siteleri üzerinde oynanabilen advergame’ler, ziyaretçiler ile marka arasında yoğun ilişki kurulmasını sağlıyor. Oyunu oynayan kişilerin markaya ve mesajlara maruz kalma süresi birkaç dakikadan başlıyor ve saatlerle ölçülebilen sürelere dek uzayabiliyor. Advergaming ve MagiClick tarafından hazırlanan advergame’ler konusunda daha fazla bilgi edinmek için www.MagiClickGames.com adresi ziyaret edilebilir.

Sürükleyici bir advergame örneği: Artemis’ten Kaçış (Escape from Artemis)
MagiClick tarafından Efes Pilsen için hayata geçirilen “Escape from Artemis” advergaming alanında tamamen Türkiye’de geliştirilmiş en kapsamlı projelerden biri. Efes Pilsen’in son global kampanyası “Dream In Efes” konseptine uygun olarak MagiClick tarafından oluşturulan www.DreamInEfes.com adresine üye olarak oynanabilen “Escape from Artemis”, içerdiği 30’dan fazla oda ve 50`den fazla obje illüstrasyonu ile site ziyaretçilerini sürükleyici bir maceraya davet ediyor.

“Escape from Artemis”, kalıntıları Efes’te bulunan Artemis Tapınağı’ndan esinlenen bir öykü çevresinde gelişen bir macera oyunu. Oyunun tasarımında antik Yunan mimarisi ve mitolojik karakterlerden yararlanıldı. Oyunu tamamlayabilmek için düşman karakterler ve tuzaklarla donatılmış odalar içinde ilerleyerek, gerekli sembolleri toplamak gerekiyor. “Escape from Artemis” bilgisayarda hiçbir kurulum gerektirmiyor ve tamamen web tabanlı olarak çalışıyor. Eylül sonu itibariyle erişilen üye başına ortalama 11 dakika oyun süresi ve 14 kez tekrar oynama değerleri, oyunun İnternet kullanıcıları tarafından beğenildiğini gösteriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT