İş Bankası Kültür Yayınları Adsalet Ağaoğlu`nun Tüm Eserlerini Okuyucuyla Yeniden Buluşturuyor

Alışveriş Alışveriş İş Bankası Kültür Yayınları Adsalet Ağaoğlu`nun Tüm Eserlerini Okuyucuyla Yeniden Buluşturuyor

Tarihler: 16 Ekim 2006 Pazartesi ~ 17 Ekim 2006 Salı

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2006 ~ Eki 17, 2006
İŞ KÜLTÜR YAYINLARI ADALET AĞAOĞLU’NUN TÜM ESERLERİNİ OKUYUCUYLA YENİDEN BULUŞTURUYOR

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Türk edebiyatının yetiştirdiği en önemli ustalardan Adalet Ağaoğlu’nun bütün yapıtlarını yeni baskılarıyla edebiyatseverlerin beğenisine sunuyor.

Adalet Ağaoğlu’nun “Fikrimin İnce Gülü” adlı romanının 30. yıldönümünde İş Bankası Kültür Yayınları tarafından başlatılan proje kapsamında yazarın bütün eserleri yeni basımlarıyla okuyucunun beğenisine sunuluyor.

Ağaoğlu’nun “Ölmeye Yatmak” ve “Fikrimin İnce Gülü” adlı iki eseri Eylül ayında kitapçı raflarındaki yerini aldı. Bu eserlere ek olarak sanatçının Dar Zamanlar üçlemesinin ikinci kitabı “Bir Düğün Gecesi” ve Sefa Kaplan’ın Adalet Ağaoğlu’nun yapıtlarından derlediği “Okurunun Yazarı/Seçmeler” de TÜYAP fuarında okuyucuyla buluşacak. Ağaoğlu’nun roman, öykü, deneme, günce ve oyun türlerindeki diğer yapıtları ise önümüzdeki aylarda yeni baskılarıyla kitapseverlerin beğenisine sunulacak.

ÖLMEYE YATMAK (1973)
ROMAN, Fiyatı: 14 YTL
Adalet Ağaoğlu’nun, geniş tarihsel akışları “dar zamanlar”da keskinleştiren tekniği ile edebiyatımıza yepyeni bir soluk kattığı ilk romanı olan “Ölmeye Yatmak”, bir yanda otel odasında “ölmeye yatan” Aysel’in kadın, öğretim üyesi ve aydın kimlikleri ekseninde kendisiyle hesaplaşmasına; öte yandaysa, 1938’den 1968’e, “işbaşındaki” Atatürk sonrası Cumhuriyet kuşaklarının “düşlenen-olan” sarkacındaki bireysel ve toplumsal tarihlerine mercek tutuyor.

FİKRİMİN İNCE GÜLÜ (1976)
ROMAN, Fiyatı: 10 YTL
Adalet Ağaoğlu’nun, hem Almanya ve öteki olmak gerçeğine, hem de sistemin insanı neye çevirebildiği üzerine öncü ve farklı bakışıyla öne çıkan ikinci romanı olan Fikrimin İnce Gülü içeriği, bakış açısı, kurgu ve anlatımıyla yazınımızdaki “yolculuk” temasına bambaşka bir boyut katmış/kazandırmış, kendinden sonraki yapıtlara öncülük etmiştir.

Adalet Ağaoğlu (1929); ‘50’li yıllarda başlayan oyun yazarlığından ’70 sonrasında hız alan roman, öykü, deneme ve günce yazarlığına, Cumhuriyet dönemi edebiyatımızın en önemli ustalarındandır. Ağaoğlu’nun bütün yapıtları, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nca yayımlanmaktadır.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT