İş Bankası Kültür Yayınları Tarih Okurlarına 2 Yeni Eser Sunuyor

Alışveriş Alışveriş İş Bankası Kültür Yayınları Tarih Okurlarına 2 Yeni Eser Sunuyor

Tarihler: 18 Haziran 2007 Pazartesi ~ 20 Haziran 2007 Çarşamba

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 18, 2007 ~ Haz 20, 2007
İş Bankası Kültür Yayınları Tarih Okurlarına 2 Yeni Eser Sunuyor

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları “Ertuğrul Süvarisi Ali Bey’den Ayşe Hanım’a Mektuplar” ve “Köy Enstitüleri Dünyasından Hasan Ali Yücel’e Mektuplar” adlı eserlerle tarihimizin bilinmeyen yönlerine ışık tutmayı sürdürüyor.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nca yayınlanan iki yeni mektup derlemesi, tarih sever okuru geçmişimize doğru keyifli bir yolculuğa davet ediyor.
ERTUĞRUL SÜVARİSİ ALİ BEY’DEN AYŞE HANIM’A MEKTUPLAR
Hazırlayan: Canan Yücel Eronat
ANI
KDV dahil fiyatı: 9 YTL
16 Eylül 1890: Osmanlı Sultanının armağanlarını Japon İmparatoru’na götüren Ertuğrul Frikateyni, dönüş yolunda, mürettebatından 580 kişiyle birlikte sulara gömülür.
Bu 580 kişi, günümüzün Kuşimoto kenti, o dönemin Oşima köyü açıklarında okyanusun sonsuzluğuna karışırken, Türk Japon dostluğunun da temellerini atarlar.
Ertuğrul Süvarisi Ali Bey’in İstanbul’daki sevgili eşi Ayşe Hanım’a yolladığı mektuplar, bu seferin hikayesinin yanı sıra bir dönemi ve insan ilişkilerine ayna tutuyor.
İş Bankası Kültür Yayınları, büyük bir aşkla kaleme alınarak, her limandan aksatılmadan yollanmış mektupları okuyucuyla buluşuyor.

KÖY ENSTİTÜLERİ DÜNYASINDAN HASAN ÂLİ YÜCEL’E MEKTUPLAR
Hazırlayan: Canan Yücel Eronat
ANI
KDV dahil fiyatı: 9 YTL
Eğitim tarihimizde kısa ömürlerine rağmen büyük iz bırakan ve üzerine en çok konuşulan kurumlardan biri: Köy Enstitüleri.
Bakanlığı döneminde, 17 Nisan 1940’ta çıkan kanunla köy enstitülerinin kurulmasını sağlayan bir eğitimci: Hasan Âli Yücel.
Hasan Âli Yücel, 1938-46 arasındaki Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Köy Enstitülerinin yanı sıra Neşriyat Kongresi, ilk Milli Eğitim Şurası, Doğu ve Batı Klasiklerinin çevirileri ile İslam ve Türk Ansiklopedilerinin yayınına başlanması, Ankara Devlet Konservatuarı’nın kuruluşu başta olmak üzere iz bırakan bir çok esere ve uygulamaya imza atmıştır.

İş Bankası Kültür Yayınları, Yücel’in bakanlıktan ayrılmasından sonra, Enstitülerle ilgili dönemin bürokratlarından Enstitü mezunları, öğretmenleri ya da yöneticilerine; Tonguç’tan Başaran’a; Fakir Baykurt’tan Talip Apaydın’a pek çok imzadan kendisine yollanan mektupların bir derlemesini tarih sever okurun beğenisine sunuyor.




istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT