İş Bankası Kültür Yayınları Tarih Okurlarına 3 Yeni Eser Sunuyor

Alışveriş Alışveriş İş Bankası Kültür Yayınları Tarih Okurlarına 3 Yeni Eser Sunuyor

Tarihler: 10 Eylül 2007 Pazartesi ~ 11 Eylül 2007 Salı

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2007 ~ Eyl 11, 2007
İş Bankası Kültür Yayınları Tarih Okurlarına 3 Yeni Eser Sunuyor
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları “1890’larda İstanbul”, “Afganistan’da Bir Jöntürk” ve “Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler” adlı eserlerle tarihimizin bilinmeyen yönlerine ışık tutmayı sürdürüyor. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nca yayınlanan üç yeni anı kitabı, tarih sever okuru geçmişimize doğru keyifli bir yolculuğa davet ediyor. 1890’LARDA İSTANBUL:
Yazan: Francis Marion-Crawford
Hazırlayan: Şeniz Türkömer
KDV dahil fiyatı: 7 YTL
İstanbul 19. yüzyılın ortalarından itibaren pek çok Batılı entelektüelin kendini adeta uğramak zorunda hissettiği bir yerdi. Bu ziyaretçilerden eli kalem tutanlar mutlaka bir seyahatname yazar, çoğunlukla da tarihe karışmış Doğu Roma`yı ve gerçekte asla giremeyecekleri haremi anlatırlardı. Ancak bu kenti benimsemiş olan ABD`li edebiyatçı Francis Marion-Crawford, köşesiyle bucağıyla, sokaktaki insanlarıyla bambaşka bir İstanbul anlatmıştı. İnsanların ev ve sokak hayatlarından yeme içme alışkanlıklarına, Kapalıçarşı`daki alışveriş âdetlerinden Atpazarı`ndaki hayal kırıklıklarına kadar pek çok şey...
İş Bankası Kültür Yayınları, yaşadığı dönemde hak ettiği üne kavuşmuş bir edebiyatçı olan Crawford’un kendi gözlem gücünün ayrıntıcılığıyla aktardığı İstanbul’u, Edwin Lord Weeks`in ülkemizde tanınmayan çizimleriyle okurların beğenisine sunuyor.

AFGANİSTAN’DA BİR JÖNTÜRK:
Yazan: Mehmet Fazlı
Çeviren: Kenan Karabulut
KDV dahil fiyatı: 7 YTL
Mısır’da sürgünde yaşayan bir Jöntürk, reform rüzgârlarının estiği Afganistan’dan, ülkenin ilerlemesine yardımcı olması ricasıyla bir davet alınca, kendi gibi eğitimli sürgün deşleriyle yollara düşer. İtalya, Macaristan, Rusya, Azerbaycan, İran ve Türkmenistan’dan geçerek Afganistan’a ulaşır. Takvimler günümüzden yüz yıl öncesini gösterirken, Emir Habibullah’ın reformlarıyla modernleşme ve ilerleme yönünde büyük hamleler yapmaya başlamış bir Afganistan’a…
İş Bankası Kültür Yayınları, yazarın kendi özgün çizimlerinin de yer aldığı bu mütevazı seyahatname ile okurun dünyasında bambaşka bir Afganistan’a küçük bir pencere açıyor. Yeni açılan okullarda Türk eğitimcileriyle subaylarına büyük yer ve önem verilen, Türkçe’nin İngilizce’nin yanı sıra yabancı dil olarak okutulduğu, ileriye bakan bir ülke… Yazarın karşılaştığı kişiler arasında, geleceğin Atatürk hayranı Emanullah Han da, genç bir şehzade olarak yer alıyor.

ATARÜK HAKKINDA HATIRALAR VE BELGELER
Hazırlayan: Afet İnan
KDV dahil fiyatı: 18 YTL
Afet İnan, Atatürk’ün hayatının son 13 yılında her zaman yakınında bulunmuş ve yakın tarihimizin dönüm noktalarının hem aktörü hem de tanığı olmuştu:
Önyargılar ve yetersiz bilgiler nedeniyle hakkınca bilinmeyen tarihimizin, Türk Tarih Kurumu sayesinde gerçek yerini almasını sağlamak…
Türk kadınının modern toplumdaki yerini alması yolunda bizzat örnek oluşturmak ve seçme-seçilme hakkının tanınmasında öncüsü olmak… Ve Atatürk’ün pek çok konudaki görüşlerine ilk elden tanıklık…
İş Bankası Kültür Yayınları, Afet İnan, Atatürk döneminde yaşadıklarını ve ondan dinlediklerini, bazıları okuyucuyla ilk kez buluşan fotoğraflarla zenginleştirilmiş, dili genç kuşaklar için okunur hale getiren yeni baskıyla okuyucunun beğenisine sunuyor.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT