İş Çocuk Klasikleri`nde Jules Verne serisi…

Alışveriş Alışveriş İş Çocuk Klasikleri`nde Jules Verne serisi…

Tarihler: 27 Haziran 2006 Salı ~ 30 Haziran 2006 Cuma

Firma: Türkiye İŞ Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 27, 2006 ~ Haz 30, 2006
“İş Çocuk Klasikleri”nde Jules Verne serisi…
“İş Çocuk Klasikleri”ne başlayan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Jules Verne’in eserlerini çocuklarla buluşturuyor. Verne’in “Bir Gazetecinin Yolculuk Notları” ve “Michel Strogoff” küçük büyük herkesin tutkusu olacak.

Ünlü çevirmenlerin kısaltılmamış metinleriyle Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılan çocuk klasiklerine yenileri eklendi. Her ay farklı eserin yayınlandığı dizide, aralarında Mutlu Prens, 80 Günde Dünya Gezisi, Mercan Adası, Bir Eşeğin Anıları’nın bulunduğu kitapların ardından şimdi de Jules Verne’nin eserleri yer aldı. Bilimkurgu türünün vazgeçilmez büyük ustası Jules Verne’in eserleri, orijinal Hetzel baskılardaki resimlerle okuyucuyla buluşacak. Yeni nesille çağlar üstü bir yazarı buluşturan bu projede eserlerin çevirisi bir başka usta, Ferid Namık Hansoy’a ait. Jules Verne’in bütün kitaplarının çeviren Hansoy’un daha önce basılmamış 16 çevirisine dizide öncelik tanındı. Yaklaşık 5 yıl sürmesi planlanan bu projede sırasıyla 50 Jules Verne eserine yer verilecek.

Yeni kuşaklara keyifli okuma saatlerinde usta kalemlerden iki güzel seçenek Haziran ayında İş Kültür Çocuk Klasikleri tarafından sunuldu.

BİR GAZETECİNİN YOLCULUK NOTLARI
Jules Verne
Çeviren: Ferid Namık Hansoy
İŞ ÇOCUK KLASİKLERİ
ROMAN
Acar gazeteci Cladius Bombarnac, Hazar Denizi kıyısından Çin İmparatorluğu’nun başkentine giden Asya postası trenine binerek yol boyunca görüp yaşadıklarını haber yapmakla görevlendirilir. Trende Avrupalılar ve Asyalılardan oluşan sıradan bir topluluk yolculuk ediyor gibi görünmektedir. Oysa büyük bir sırrı taşıyan trendeki yolcular da göründükleri gibi değildir… Edebiyatta bilimkurgu türünün vazgeçilmez büyük ustası Jules Verne ile dilimizde çevirinin ustalarından Ferid Namık Hansoy’u birbirinden ayrı düşünmek hem yanlış olur, hem de haksızlık. Yayınevimiz İş Kültür Çocuk Klasikleri serisinde her iki ustayı bir araya getirerek yeni kuşaklara sunmaktan mutluluk duyar.
MICHEL STROGOFF
Jules Verne
Çeviren: Volkan Yalçıntoklu
İŞ ÇOCUK KLASİKLERİ
ROMAN
Michel Strogoff bütün iletişim imkanlarının kesintiye uğradığı bir ortamda Sibirya`yı baştanbaşa geçerek Moskova`dan Irkutsk`a hayati bir haber taşımakla görevlidir. Bir yandan doğanın yarattığı engellerle diğer yandan istilacı düşmanlarla başa çıkmak zorundadır. Jules Verne, çarın ulağının başından geçenleri anlatırken hem bir kahramanlık destanı, hem bir yol hikayesi, hem de bir tarihi roman sunuyor bizlere. Okuyucuyu Sibirya coğrafyasında gezdirirken Avrupalı gazetecilerin ağzından Rus Çarlığı`nın yerel halklarla ilişkilerine dair fikirlerini aktarıyor, kahramanın görev bilinciyle duygusal dünyası arasındaki çelişkileri de ihmal etmiyor.
GELECEK AY ÇIKACAK JULES VERNE KİTAPLARI
Güneş Sisteminde Seyahat
Çeviren: Ferid Namık Hansoy
Buzlar Sfenksi
Çeviren: Ferid Namık Hansoy
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Çocuk Klasikleri
Fiyatı: 14 YTL






istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT