İş Kültür Yayınları`ndan Tarihsever Okura Yeni Bir Seçenek: Osmanlı Ekonomisi ve Kurumları

Alışveriş Alışveriş İş Kültür Yayınları`ndan Tarihsever Okura Yeni Bir Seçenek: Osmanlı Ekonomisi ve Kurumları

Tarihler: 28 Ocak 2008 Pazartesi ~ 03 Şubat 2008 Pazar

Firma: İş Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 28, 2008 ~ Şub 3, 2008
İŞ KÜLTÜR YAYINLARI’NDAN TARİHSEVER OKURA YENİ BİR SEÇENEK: “OSMANLI EKONOMİSİ VE KURUMLARI”…
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Prof. Dr. Şevket Pamuk’un “Osmanlı Ekonomisi ve Kurumları” adlı kitabıyla okuyucuya Osmanlı ekonomisi konusunda bir rehber sunuyor.

İş Bankası Kültür Yayınları “Osmanlı Ekonomisi ve Kurumları” adlı kitapla Osmanlı dönemi ekonomisine ışık tutuyor. Osmanlı-Türkiye iktisat tarihi alanının en önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Şevket Pamuk’un 1992-2006 yılları arasında kaleme aldığı makalelerden, tematik bir bütünlük içinde derlenen eser bazı önemli soruların cevaplarını arıyor: Osmanlı devletinin iktisat politikalarına sanıldığı gibi katı bir müdahalecilik mi egemendi? Yoksa pragmatizm, esneklik ve müzakereye yatkınlık daha ağır basan eğilimler miydi? Osmanlı tarihi hakkında sık sık dile getirilen “gerileme paradigması” ne ölçüde geçerliydi? Geleneksel Osmanlı tarihçiliğinin duraklama ve gerileme dönemleri olarak adlandırdığı yüzyıllarda ekonomide neler oluyordu? Batı`daki Fiyat Devrimi, Osmanlı ekonomisindeki kötüye gidişten ne ölçüde sorumluydu?

Şevket Pamuk, eserde bu soruların cevaplarını ararken, Sanayi Devrimi öncesindeki dönemde, özellikle de 16.-18. yüzyıllarda, Osmanlı ekonomisinin genel gidişatını, gelirleri, ücretleri ve yaşam standartlarını Avrupa ile karşılaştırmalı bir çerçevede ele alıyor.

Osmanlı Ekonomisi ve Kurumları`nı yeniden düşünmek için farklı bir kavramsal çerçeve ve belgelere eleştirel bir bakış öneren kitapta yer alan makalelerden biri de (“Osmanlı İmparatorluğu’nda ve Avrupa’da Ücretler, 1489-1914”, Süleyman Özmucur ile birlikte) ABD İktisat Tarihi Derneği tarafından 2001-2002 yılı “En İyi Makale Ödülü”ne layık görüldü.

Prof. Dr. Şevket Pamuk (1950) İstanbul`da doğdu. Robert Lisesi`ni ve Yale Üniversitesi`ni bitirdi. İktisat dalındaki doktorasını California-Berkeley Üniversitesi`nde tamamladı. Osmanlı-Türkiye iktisat tarihi üzerine çeşitli dillerde pek çok makale ve kitap kaleme aldı. 1998-2006 yılları arasında Dünya İktisat Tarihçileri Derneği’nin Yönetim Kurulu üyesi olan Pamuk, 2003-2005 döneminde de Avrupa İktisat Tarihçileri Derneği’nin başkanlığını yaptı. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü ve Ekonomi Bölümü öğretim üyesi olan Şevket Pamuk, ayrıca Türkiye`de ve yurtdışında pek çok üniversitede ders verdi ve vermeye devam ediyor.

Bugüne kadar yayımlanmış kitaplarından bazıları: İstanbul ve Diğer Kentlerde 500 Yıllık Fiyatlar ve Ücretler/1469-1998, Osmanlı İmparatorluğu`nda Paranın Tarihi, Osmanlı-Türkiye İktisadi Tarihi/1500-1914, Osmanlı Ekonomisinde Bağımlılık ve Büyüme/1820-1913.

OSMANLI EKONOMİSİ VE KURUMLARI
Yazar: Şevket Pamuk
Fiyatı: 12 ytl

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT