İş Kültür Yayınları’ndan çocuklar yeni kitaplar: Değirmenimden Mektuplar ve Bir Gençlik Masalı…

Alışveriş Alışveriş İş Kültür Yayınları’ndan çocuklar yeni kitaplar: Değirmenimden Mektuplar ve Bir Gençlik Masalı…

Tarihler: 30 Temmuz 2007 Pazartesi ~ 01 Ağustos 2007 Çarşamba

Firma: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 30, 2007 ~ Ağu 1, 2007
İş Kültür Yayınları’ndan çocuklar yeni kitaplar: Değirmenimden Mektuplar ve Bir Gençlik Masalı…

“İş Çocuk Klasikleri”ni yayınlamayı sürdüren Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, dünya çocuk edebiyatının en güzel örneklerini minik okurlarla buluşturuyor. “İş Çocuk Klasikleri” serisinin yeni kitapları “Değirmenimden Mektuplar” ve “Bir Gençlik Masalı”, yaz tatili boyunca çocuklara arkadaşlık edecek.
Ünlü çevirmenlerin kısaltılmamış metinleriyle Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından basılan çocuk kitaplarına yenileri eklendi. Her ay farklı eserin yayınlandığı dizinin yeni kitapları “Değirmenimden Mektuplar” ve “Bir Gençlik Masalı”, çocuklara yepyeni dünyaların kapılarını aralıyor.

DEĞİRMENİMDEN MEKTUPLAR
Alphonse Daudet
Çeviren: Sabri Esat Siyavuşgil
KDV dahil fiyatı: 14 YTL
Fransız yazar Alphonse Daudet’nin en çok bilinen ve okunan eseri olan “Değirmenimden Mektuplar”, taşrada yer alan eski bir değirmende yazılan, her birine bir anı yerleştirilmiş anı-mektuplardan oluşuyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın seçtiği 100 Temel Eser arasında yer alan kitapla ilgili Daudet şunları söylüyor: “Bu kitap yazdıklarımın arasında benim en çok sevdiğimdir. Şüphesiz ki, edebi açıdan bir şaheser olduğundan değildir bu yorumum; gençliğimin en güzel günlerini, katıla katıla güldüğüm sorumsuz dakikalarımı, pişman olmaksızın geçirdiğim sefahat saatlerimi, bir daha asla yeniden karşılaşma fırsatını yakalayamayacağım yüzleri, dostlukları bana yeniden ve yeniden hatırlattığı içindir”
BİR GENÇLİK MASALI
Jean Webster
Çeviren: Sinan Ezber
İŞ ÇOCUK KLASİKLERİ
KDV dahil fiyatı: 14 YTL
Kimsesizler yurdunda yaşayan ve bir türlü bir aile edinemeyen Jerusha Abbott’ın şansı liseyi bitirdiği gün açılır. Kimliğini gizleyen zengin bir iyiliksever, bu akıllı kıza üniversite eğitimi alması için burs verir. Vasisini gece karanlığında, uzaktan gören Jerusha, uzun bacaklarından dolayı bir örümcek cinsi olan Uzun Bacaklı Dede’ye benzetir. Gizemli vasi genç kızın her ay ona bir mektup yollamasını şart koşar. Kitap genç kızın kimliğini bilmediği, hatta yüzünü bile görmediği vasisine yazdığı tatlı ve candan mektuplarla sürüp gider… ta ki genç kız… Hayır! Hayır! Sonunu kitaptan okuyun daha iyi…
Ünlü Amerikalı yazar Jean Webster’ın 1912 yılında yazdığı “Daddy Long Leg - Bir Gençlik Masalı” sessiz sinema zamanından bugüne kadar defalarca sinemalaştırıldı ve müzikal oyun şeklinde sahnelendi.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT