İş Kültür Yayınları’ndan Yıldız Adları Sözlüğü

Alışveriş Alışveriş İş Kültür Yayınları’ndan Yıldız Adları Sözlüğü

Tarihler: 22 Ekim 2007 Pazartesi ~ 23 Ekim 2007 Salı

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 22, 2007 ~ Eki 23, 2007
İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI’NDAN “YILDIZ ADLARI SÖZLÜĞÜ”
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, yıldız adlarını biraz daha anlaşılır kılmak isterken, atalarımızın kullandıkları “dü-peyker”, “pervîn”, kâse-i şikeste”, “şada” gibi, sesindeki ahengiyle güzel, anlamındaki zarâfetle güzel sözcüklerin yitip gitmelerine de gönlü elvermeyen denizcilik sevdalısı Prof. Dr. Mustafa Pultar’ın uzun emeklerinin ürünü olan “Yıldız Adları Sözlüğü”nü okurların beğenisine sunuyor.

Denizde olsun karada olsun, geceleri gökküreye baktığımızda, orada yalnız gökbilimin konusu olan bir olgu değil de, insanlığın geçmişini, hayallerini, korkularını, destanlarını içeren kültürel bir varlık görüyorsak, o âlemin içine dalıp seyretmenin keyfine varabilmek istiyorsak, yıldız adlarının manaları ve kökenleri hakkında da bilgi sahibi olmalıyız.

Yıldız Adları Sözlüğü, ne bir gökbilim kitabı ne bir dilbilim araştırması ne de bir yıldız katalogudur. Ama yıldız adlarının Doğu’dan Batı’ya, mitolojiden gökbilime yaşadıkları serüvenlerin, Arapça, Farsça, Osmanlıca, Latince, Yunanca gibi çeşitli diller arasında çıktıkları, son durağı Türkçe olan çokyönlü yolculuğun izlerinin de yansıdığı bir kılavuzdur. Geceleri gökküreye baktığında gördüğü kültür âlemine bir köşesinden dalmak, biraz daha ilgi duyup bilgi edinmek isteyenlere yol gösterecektir.

Prof. Dr. Mustafa Pultar: ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi’nin emekli öğretim üyelerindendir. Süleyman Nutkî’nin Kamûs-ı Bahrî (1917), Ahmet Rasim Barkınay’ın Adalar Denizi Kılavuzu (1926) gibi önemli Osmanlı denizcilik kaynaklarının çevrimyazılarını yapmıştır. Denizcilik kültürümüzün farklı yönleriyle ilgili yazıları Yelken Dünyası’nda ve çeşitli dergilerde yayımlanmaktadır.

YILDIZ ADLARI SÖZLÜĞÜ
Yazar: MUSTAFA PULTAR
Fiyatı: 16 ytl
21 x 15, Sıvama Cilt



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT