Mısırlı Ahmet `Akdenizli Büyük Üstadlar`

Alışveriş Alışveriş Mısırlı Ahmet `Akdenizli Büyük Üstadlar`

Tarihler: 12 Aralık 2005 Pazartesi ~ 14 Aralık 2005 Çarşamba

Firma: A.K. Müzik

Adres: tüm müzik marketlerde... Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 12, 2005 ~ Ara 14, 2005
Mısırlı Ahmet... Hayatın ritminin peşinde bir darbuka üstadı...

Bir Avrupa birliği projesi olan MediMuses kapsamında hazırlanan ‘Great Mediterranean Masters’ serisine dahil edilen 6 Akdenizli üstatdan biri olan Mısırlı Ahmet’in albümü A.K. Müzik etiketiyle müzik marketlerde

Kendini ritimlere adamış darbuka aşığı bir adam… Ritimlerin peşinde hayatı ve kendi derinliklerini keşfeden bir bilge… Ahmet Yıldırım ya da Türkiye ve dünyada tanındığı ismiyle Mısırlı Ahmet enstrümanına “Darbuka benim hayatımdır” diyecek kadar tutkuyla bağlı bir müzisyen. Onun kendini ifade biçimi ve hayatı algılama çabasının merkezinde darbuka var. Öyle ki arayışları onu daha sonra ‘milat’ olarak adlandırılacak olan ve birçok darbuka ustasının kullanacağı kendi tekniğini geliştirmeye itmiş. O her geçen gün biraz daha olgunlaşan tekniğiyle çaldığı her ülkede ayakta alkışlanan bir Türk müzisyen ve Avrupa Birliği kültür projesi MediMuses’da yer alarak ülkemizi temsil eden 6 Akdenizli üstatdan birisi.

Mısırlı Ahmet’in yer aldığı MediMuses, Avrupa Birliği’ne bağlı 15 ülke ile Akdeniz’e kıyısı olan 12 ülke arasındaki müzikal mirası ortaya çıkartmak ve canlı tutmak amacıyla Euromed Heritage II programı çerçevesinde oluşturulmuş bir kültür projesi. Merkezi Selanik’te bulunan En Chordais adlı organizasyon tarafından yürütülen ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 12 Akdeniz ülkesinin işbirliğiyle gerçekleştirilen proje Avrupa Birliği tarafından finanse edildi. İstanbul, Beyrut, Selanik, Tunus, Londra, Atina gibi şehirlerde düzenlenen enstrüman bazlı toplantılarda Akdeniz ülkelerinin önde gelen icracıları biraraya geldi. 2004 yılında Tunus’ta düzenlenen ‘Uluslararası Perküsyon Toplantısı’na ülkemizden Mısırlı Ahmet katıldı.

Başarılı performansı, yeteneği ve yaptığı atölye çalışmalarıyla büyük beğeni toplayan sanatçıya MediMuses yöneticileri tarafından bu projeye özel bir albüm hazırlaması teklif edildi. Kayıtları İstanbul’da gerçekleştirilen ve yaz başında tamamlanan albüm Türkiye’de A.K. Müzik tarafından yayınlandı.

‘Great Mediterranean Masters / Akdenizli Büyük Üstatlar’, Mısırlı Ahmet’in dördüncü solo albümü. Bir parça dışında solo perküsyon çaldığı albümde yer alan tüm besteler kendisine ait. Albümdeki tek konuk enstrüman akordeonun eşliğinde Kahire sokaklarında dolaşacağınız 3.a.m in Cairo’dan, nefes kesen temposuyla Levent olun ya da olmayın gerçekten uçuran When Levent Is Flying’e, kulaklara pek tanıdık 4/4’lük ritmiyle Çölde Tek Başına II’den bedeninizin kayıtsız kalamayacağı kadar ‘groovy’ Darbuka Raga’ya; Mısırlı Ahmet’in yaşam yolculuğunun müzikal bir özeti niteliğindeki ‘Akdenizli Büyük Üstatlar’ albümünü dinlerken tek yapmanız gereken kendinizi onun parmak uçlarından yayılan ritimlere bırakmak ve sihrin kulaklarınızdan tüm vücudunuza yayılmasına izin vermek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT