Molu Mücevher’e İtalyan Esintisi

Alışveriş Alışveriş Molu Mücevher’e İtalyan Esintisi

Tarihler: 04 Temmuz 2011 Pazartesi ~ 04 Temmuz 2011 Pazartesi

Firma: Molu Mücevher

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 4, 2011 ~ Tem 4, 2011

Molu Mücevher, dünyaca ünlü Etho Diamond ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle İtalyan esintilerini İstanbul’a taşıyor. Milano merkezli Etho’nun Molu için tasarladığı özel koleksiyonunda, elmas kesimli taşlar, sarı pırlantalar, brioletler ve renkli safirler şimdiye dek yapılmamış bir tasarım tekniğiyle bir araya geliyor.

Her zaman ilklere imza atmayı ilke haline getiren ve özgün tasarımları ile mücevher sektörüne yön veren Molu, kendi tasarımlarının yanında dünya çapında ün kazanmış başarılı tasarımcılar ve markalarla da işbirliğine giriyor. Bu işbirliğinin ilkini dünyaca ünlü Etho ile gerçekleştiren Molu, yeni koleksiyonunu mücevher severlerin beğenisine sunuyor.

Dünyada benzeri olmayan tarzıyla önemli bir yere sahip olan Etho’nun, Molu için özel bir koleksiyon hazırladığını belirten Mücevher sektörünün duayen isimlerinden İlhan Molu, “Etho, farklı olmayı başarabilmiş, kendi tarzını oluşturmuş ve dünyada benzeri olmayan çizgisiyle kendi kulvarını yaratmış bir marka. Etho’nun Molu için hazırladığı “Etho for Molu” koleksiyonu, şık, özgün ve çağdaş tasarımıyla, göz alıcı parçalardan oluşuyor. Koleksiyonda elmas kesimli taşlar, sarı pırlantalar, brioletler, renkli safirler öyle güzel bir araya getirilmiş ki… Koleksiyonun farkı tarzında, farkı çizgisinde, farkı taşların değişik şekillerde ve büyüklüklerde aynı ürün üzerinde kullanılarak şimdiye dek yapılmamış bir tasarım tekniği oluşturmasında. Farkı güzelliğinde, farkı büyük ve gösterişli ama çok rahat kullanılabilir olmasında” dedi.

Yarım Asırdır Aklımıza Takılan Marka, Molu…

Molu mücevherin 1956 yılından beri sektöre birçok ilkleri yaşattığının altını çizen İlhan Molu, “Biz mücevher konusunda dünyada sayılan, bilinen ve takdir edilen bir firmayız. Bu bakımdan dünyada önemli isimler bizimle çalışmayı istiyorlar. Etho ile işbirliğimiz de böyle oldu. Etho’nun farklı tarzı ve Molu’nun mücevher dünyasındaki saygınlığı bizi bir araya getirdi. Etho, elmas kesimli taşları pırlantalarla ve de özellikle sarı pırlantalarla çok iyi kullanıyor.

Aynı zamanda, mücevherde kullanılan taşların kesimleri ve şekilleri birbirine hiç benzemiyor. Bu da mücevherlere dünyada benzeri olmayan bir güzellik ve şıklık katıyor. Ayrıca değişik renkteki safirlerle elmas kesimli taşları yine benzeri görülmemiş bir şekilde bir araya getirerek göz kamaştıran ürünler ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

Dünya Markaları Molu Mücevher İle Çalışacak

Önümüzdeki sezon hedeflerini de anlatan İlhan Molu, “Artık dünya hızla değişiyor. İnsanların düşünceleri ve beğeniler eskisi gibi standart değil. Tarz ve fark arıyorlar. Biz de bu farkı hem İstanbul’daki tasarım ofisimizde, hem de dünyada çok önemli yer tutan tasarım ekipleri ve markalarıyla işbirliğine giderek oluşturmaya çalışıyoruz. Molu olarak önümüzdeki sezon için beş ayrı ekip ve marka ile çalışmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Bunlar genellikle İtalyan kökenli tasarımcılar ve markalar. Tasarımlar İtalya’da üretilecek. Hepsinin de ortak paydası farklı tasarım, farklı çizgi ve farklı taşlardan oluşması. Bu koleksiyonların her biri yılda bir veya iki kez yenilenecek” dedi.

Dünden Bugüne Molu

1956 yılından bu yana İstanbul’da bir aile firması olan Molu Mücevher, ülkemizde mücevhercilik ve kuyumculuk alanlarında birçok yenilik sunmuş, 1960’lı yıllarda yurtdışından getirdiği makinelerle, mesleğin teknolojiyle tanışmasına öncülük etmiştir. İlk sertifikalı taş ve mücevher satışı 1970’li yıllarda, ilk mücevher reklamları da 1980’li yılların başında Molu Mücevher tarafından gerçekleştirilmiştir.

Mesleğin bilimsel yönleriyle ilgili yurtdışında eğitim, araştırma ve mücevher ile ilgili bilgi verici ilk makaleler de yine Molu Mücevher tarafından gerçekleştirilmiştir. Yarım asır içine birçok başarı sığdıran Molu, ünlü mücevher tasarımcısı Orlando Orlandini gibi isimlerle çalışmış, Monako Prensesi Grace Kelly gibi isimlere ihtişamlı mücevherlerinden satmıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT