Müzik Öğretmenlerinden Eğitim Kitabı

Alışveriş Alışveriş Müzik Öğretmenlerinden Eğitim Kitabı

Tarihler: 28 Mart 2005 Pazartesi ~ 10 Nisan 2005 Pazar

Firma: Morpa Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 28, 2005 ~ Nis 10, 2005
Müzik Öğretmenlerinden Eğitim Kitabı

Alman müzik adamı ve pedagog Carl Orff, ülkemizde daha çok Carmina Burana operasının bestecisi olarak bilinir. Oysa, Orff “çocuk için müzik” eğitim çalışmasıyla tüm dünyada yeni bir eğitim hareketinin gelişmesine öncülük etmiştir. Besteci Orff, seslendirme açısından kullanımı en kolay enstrümanların vurmalılar olmasından hareketle yeni bir eğitim modeli geliştirdi. Orff yaklaşımı denilen bu eğitim modeli, pedagojik prensipler üzerinde yeteneklerin ve bilginin sıralı bir şekilde gelişmesine dayanıyor. Aynı zamanda, çocukların yaratıcı ve neşeli bir ortamda kişisel müzik gelişmelerini ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor. Çocukların deneyerek ve keşfederek öğrenmesini sağlayan bu yaklaşım sadece özel yetenekleri olan çocuklar için değil, bütün çocukları kapsıyor. Yarışmaya yönelik olmayan bu eğitim alternatifi, her çocuğun keyif alarak etkinliğe katılmasını sağlayan bir ortamda uygulanıyor ve çocuklar dans ederek, şarkı söyleyerek, şiirler okuyarak öğreniyorlar.

Ülkemizde Orff yaklaşımının tek temsilcisi Avusturya Liseliler Vakfı bünyesindeki Orff Schulwerk Eğitim Danışmanlık Merkezi. Merkez öğretmenlerinden Katja Ojala Koçak ve Onur Erol Orff yaklaşımını ve uygulamalarını tanıtmak için bir kitap kaleme aldılar. “Karamela Sepeti” adını verdikleri ve Morpa yayınlarından çıkan kitap 10 bölümden oluşuyor. Her bölümde bir çocuk şarkısının söz ve notaları yer alıyor. Şarkıların 6 tanesinin söz ve müziğinin Onur Erol’a ait olduğu kitapta her şarkı için geliştirilen bir oyun ve bir de müzik aleti yapımına yer verilmiş. Yine her şarkıya özgü bir elişinin de olduğu kitapta şarkıyı öğrenme, araçların kullanımı ve farkındalık geliştirme bölümleriyle eğiticilere yol gösteriliyor. Orff Schulwerk prensiplerine dayalı ilk Türkçe kitap olma özelliği taşıyan “Karamela Sepeti” uygulamaların ve şarkıların yer aldığı bir CD ile şatışa sunuldu.

Karamela Sepeti
Morpa Yayınları
Katya Ojala Koçak/Onur Erol
CD ile birlikte 15 YTL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT