Nazım Hikmet`i Anma Gecesi

Alışveriş Alışveriş Nazım Hikmet`i Anma Gecesi

Tarihler: 03 Haziran 2004 Perşembe ~ 03 Haziran 2004 Perşembe

Firma: Harbiye Açıkhava Tiyatrosu

Adres: Harbiye Şişli İstanbul

Telefon: 0212 245 04 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2004 ~ Haz 3, 2004
3 Haziran’da İstanbul Açık Hava Sahnesi’nde: Bu Memleket Bizim...

3 Haziran’da Nazım’ı anıyoruz. 3 Haziran’da Nazım sevdalılarının, okurlarının, yoldaşlarının; şarkıları, şiirleri, eğlenceleriyle de NATO’ya meydan okuyacaklarını gösteriyoruz...

Bu coğrafyadan çıkan müziğin Nazımca sesini 3 Haziran etkinliğine taşımak için müzisyen dostlarımız bizimle birlikte orada olacak. Ruhi Su geleneği ve sesinin eskimeyeceğini, tam tersine daha gür akacağını haber veren Ufuk Karakoç, çağdaş tınıların bu gelenek içerisinde yeni bestelere dönüşebileceğini gösteren Vedat Sakman, Kürt ezgilerinin halkları birbirine boğazlatmaya çalışan emperyalizmin karşısına dikileceğini anlatan Fırat Başkale, 3 Haziran’da Açık Hava Sahnesi’nde olacak.

Bu coğrafyadan çıkan şiirin Nazımca gücünü temsil edene iki şairimiz, Kemal Özer ve Ataol Behramoğlu şiir ve konuşmalarıyla 3 Haziran’da Açık Hava Sahnesi’nde olacak. Yıllardır dostluk ve kardeşlik yazan Işıl Özgentürk de Nazım diyeceklerden o gece.
Bu coğrafyadan ve komşu coğrafyalardan çıkan müzik ve şiirin, Nazımca, Ritsosca duygusunu, Yunanistan’dan Action Selanik Müzik Topluluğu sesleriyle, şarkılarıyla 3 Haziran’da Açık Hava Sahnesi’ne taşıyacaklar.

Nazım Kültürevi’nin kendi çocukları, Nazım Kültürevi’nin kendi gençliği, bütün bir yıl boyunca çalışıp geliştirdikleri seslerini, koroya dönüştürüp, 3 Haziran’da Açık Hava Sahnesi’nin üzerinde uçuracaklar.

Nazım Kültürevi çalışmasına her zaman içten ve yürekten destek sunan tiyatorcu dostlarımız, Orhan Aydın ve Metin Coşkun, seslerini, sözlerini, hazırladıkları küçük gösterilerini Nazım sevdalılarıyla paylaşacaklar.

Nazım’ın şiirlerini seslendirmenin ustalık gerektirdiğini, bu ustalığın on yıllara yayılan bir birikimle geliştirileceğini ama hiç eskimeyeceğini gösteren bir büyük ses, Esin Afşar, 3 Haziran’da Açık Hava Sahnesi’ne katacak bu sesini.

Nazım’ın şiirlerini bestelemenin, geleneksel müziği ileri bir çizgide sürdürmenin, ezgilerin günlüğünü tutmanın yirmi yıllık ustası Emin İgüs, 3 Haziran’da grubuyla birlikte açacak günlüğünün yeni sayfalarını.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT