Nazım Hikmet`în Doğum Gününde Özel Etkinlik

Alışveriş Alışveriş Nazım Hikmet`în Doğum Gününde Özel Etkinlik

Tarihler: 15 Ocak 2004 Perşembe ~ 15 Ocak 2004 Perşembe

Firma: Muammer Karaca Tiyatrosu

Adres: İstiklal Cad. Oda Kule Karşısı, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 83 69

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 15, 2004 ~ Oca 15, 2004
Nazım Hikmet’in 102. yaşı “Fatma, Ali ve Başkaları”yla kutlanıyor...
Büyük ozanımız Nazım Hikmet’in 102. doğumgünü dolayısıyla Barış Derneği ve Nazım Kültürevi, İstanbul’da Beyoğlu Muammer Karaca Tiyatrosu’nda özel bir etkinlik gerçekleştiriyor.
15 Ocak Perşembe günü saat 20:00’de başlayacak etkinlikte, Nazım’ın Türkiye’de yayınlanan eserleri arasında yer almayan bir oyunu, “Fatma, Ali ve Başkaları”, okuma tiyatrosu formunda sahnelenecek. Ayrıca oyundan önce, ressam İrfan Ertel tarafından, “Nazım Hikmet’in Yaşamından” adıyla, fotoğraflar-desenler ve resimlerden oluşan bir dia gösterisi gerçekleştirilecek.
1950’li yılların başlarında Barışseverler Cemiyeti’nin kurulma ve kapatılma sancılarını, Türkiye’nin Kore’ye asker göndermesini ve buna karşı yürütülen mücadeleyi konu alan “Fatma, Ali ve Başkaları” adlı oyunun dramatürji ve yönetmenliğini Yılmaz Onay yapıyor. Müzikleri Nurettin Özsuca tarafından yazılan “okuma tiyatrosu”nda sahne alacak tiyatro sanatçılarının isimleri şöyle: Ali Erkazan, Ali Gül, Bora Sivri, Cezmi Baskın, Eser Yıldırım, Ferhat Büküş, Gonca Konuklar, Gülsen Tuncer, Işık Yenersu, Köksal Engür, Metin Coşkun, Murat İlgar, Orhan Aydın, Özlem Saraç, Tarık Ünlüoğlu, Tuncer Necmioğlu, Ufuk Karakoç, Yekta Kopan ve Zeyno Üstünışık.
Türkiye’de ilk kez sergilenecek oyunun davetiyelerine, Barış Derneği ve Nazım Kültürevi aracılığıyla ulaşılabilir.
Nazım Kültürevi: 0212 245 04 81
Barış Derneği: 0212 251 60 52

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT