Özel günlere başka bir gözden bakma zamanı

Alışveriş Alışveriş Özel günlere başka bir gözden bakma zamanı

Tarihler: 11 Mayıs 2009 Pazartesi ~ 17 Mayıs 2009 Pazar

Firma: Suat Küçükaydın

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2009 ~ May 17, 2009
Özel günlere başka bir gözden bakma zamanı
Düğün, nişan, doğum günü, balayı, sevgililer günü, yılbaşı, hamilelik gibi özel ve ömür boyu saklanmak istenesi anları, özel bir fotoğraf çalışmasıyla taçlandırmak isteyenler için fotoğrafçı Suat Küçükaydın unutulmaz, kalıcı ve sonsuza uzanan şık fotoğraflar çekiyor.

Suat Küçükaydın’ın hikayesi 1972 yılında İstanbul’da başlamış. 1992 yılında prodüksiyon dünyasına adım atan fotoğrafçı, bugüne kadar bir çok film, dizi, video klip ve reklam filminde yapımcı olarak görev almış. Fotoğraf çekmeye başlaması da zaten bu sayede olmuş. 15 yıl boyunca en iyi kadrajın yakalanabilmesi için çalışan Küçükaydın, sonunda kendi kadrajının peşine düşmüş.

Yapımcılık kariyerine devam eden, aynı zamanda Getty Images’in profesyonel fotoğrafçılarından biri olan Küçükaydın; “Herkesin Bir Hikayesi Var” konsepti adı altında Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde fotoğraf çekmeye devam ediyor. Düğün ve doğumla ilgili bu çalışmalarıyla da, yeni başlayacak hikayelerin ilk karelerini bize aktarıyor.

“Çektiğim her kare benim için bir hikayedir. Bir hikaye anlatmalıdır. Ben olaya böyle bakıyorum. O anki yüz ifadesi, duruş, bir el hareketi... Sadece göründüğünden ibaret değil benim için. O yüz ifadesi belki o kadının ya da adamın çocukluğundan kalma bir an. O kare, o insanın tüm hayatını anlatıyor bana. Hangi rengi sevdiğini, hangi müziği dinlediğini, hayvanları sevip sevmediğini, öfkelendiğinde ya da çok üzüldüğünde nasıl tepki verdiğini, birini nasıl sevdiğini görüyorum. Öyle hayal ediyorum. Hikayenin içine ben de giriyorum. O anın, o insanın hayat hikayesinin bir parçası haline geliyorum.

Bazen, özellikle düğünle ilgili fotoğraflarda; sabahtan başlıyorum çekmeye. Tüm hazırlıklar, gelin ve damattan başka ailenin diğer üyeleri, evde, yolda geçirilen zamanlarda yakalıyorum onları. Düşünsenize evlilik insanın hayatındaki en özel anlardan biri. Bir sürü duyguyu aynı anda yaşıyor insan. Stres, kaygı mutluluk, gurur, heyecan... Tüm bu karmaşık duyguların jestlere mimiklere yansımış anları... Bunu yakalamak muhteşem bir his. Bundan büyük zevk alıyorum. Zaten bu yüzden, sonra o fotoğrafa onlar baktıklarında da bunu görüyorlar. O karede onların nasıl heyecanı mutluluğu, duyguları varsa, benim de duygularım var.

Zaten fotoğraf makinemi yanımdan hiç ayırmayan bir insanım. Son 5 yılda 60’a yakın il gezdim. Elli bine yakın fotoğraf çektim. Bunlardan bazıları Getty Images’in aldığı fotoğraflar. Şu anda Getty Images’in profesyoel fotoğrafçılarından biriyim zaten. Ama onlar daha çok “belgesel” dediğim tatta kareler. Ama “hikaye” mantığı hep aynı. En önemli şey bu çünkü benim için. O karenin anlattığı “hikaye.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT