Red Dot Dizayn Ödülü Maxi Cosi’nin!

Alışveriş Alışveriş Red Dot Dizayn Ödülü Maxi Cosi’nin!

Tarihler: 12 Haziran 2006 Pazartesi ~ 15 Haziran 2006 Perşembe

Firma: Maxi-Cosi Tobi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 12, 2006 ~ Haz 15, 2006
“Red Dot Dizayn Ödülü” Maxi Cosi’nin!
Yarım asırdır düzenlenen ve tasarımın Oscar’ı diye bilinen dünyanın en prestijli ödüllerinden “Red Dot Dizayn Ödülü”ne Maxi Cosi’nin Tobi oto koltuğu layık görüldü.
Merkezi Almanya’nın Essen kentinde bulunan, dünyanın en eski ve en saygın tasarım enstitülerinden Design Zentrum Nordrhein Westfalen tarafından ilk olarak 1955 yılında düzenlenen “The Red Dot Award”, 4 dalda dağıtılıyor. Dünyanın önde gelen markalarının boy gösterdiği ödül için bu yıl 40’tan fazla ülkeden toplam 4.000 tasarım yarıştı. Mobilite (Otomotiv-Seyahat) kategorisinde aralarında Mercedes R-Klas, Honda, BMW gibi 400 marka ve ürün arasından “Red Dot Design Award”ı bu yıl Maxi-Cosi Tobi oto koltuğu kazandı.
“The Red Dot Award” daha önce her hangi bir şekilde ifşa edilmemiş ve piyasaya çıkmamış olan her türlü icat, yeni fikir, yenilik tasarımı ve estetik tasarım ile katılmak isteyenlere açık, uluslararası bir yarışma niteliği taşıyor. Bu güne kadar ödül alanlar arasında Adidas, Nokia, IBM, Apple I-Pod, Lamborghini, Sony VAIO gibi dünyaca ünlü markalar yer alıyor.
Çocuk oto güvenlik koltukları konusundaki uzmanlığı pek çok ödülle tescillenen Maxi Cosi, en son geliştirdiği oto koltuk modeli Tobi’ye verilen bu ödül ile tasarım ve Ar-Ge konusundaki üstünlüğünü de kanıtladı. Güvenliğin yanı sıra hızlı ve kolay kullanım sağlayan özellikleriyle Maxi Cosi Tobi, çocukların hayatını korurken anne ve babaların da hayatını kolaylaştırıyor. Yeni güvenlik konseptiyle daha fazla güvenlik, yeni emniyet kemeri sistemiyle iki kat daha hızlı bağlanma, kafa koruma ve emniyet kemerleri yüksekliği ile çok daha fazla konfor ve uzun süreli kullanım sunan Tobi, kemer gerginlik göstergesi ile çocuklara tamamen emniyetli bir seyahat garantisi sunuyor.
Tobi’nin otomatik olarak açılabilen emniyet kemer sistemi sayesinde dolaşmış kemerler karmaşası ortadan kalkıyor. Özellikle çocukların güvenle seyahat edebilmesi için kemerde oynama olmaması çok önemli. Bu nedenle Maxi Cosi Tobi’de emniyet kemerinin doğru gerginlikte takıldığını gösteren ve yeşile dönen bir kemer gerginlik göstergesi mevcuttur. Böylece üç nokta emniyet kemerinin, doğru takılmış olduğundan her zaman emin olunması sağlanıyor.
Maxi Cosi Tobi’nin yeni ve ayrıcalıklı bir diğer özelliği ise koltuk başlığı ve kemer yükseklik pozisyonunun aynı anda ayarlanabilir olması. Bu özelliği ile ortalama 9 ay ile 4 yaş arası (9-18 kg) çocuklar için çok daha uzun süreli bir kullanım imkanı sunan Maxi Cosi Tobi, oturmadan uyumaya kadar 5 değişik pozisyona sahiptir. Önden ve yandan gelen darbelere karşı ekstra (XP) koruma sağlayan Maxi Cosi Tobi, en son Avrupa güvenlik standardı olan ECE R/44/04‘e göre onaylanmıştır.
Maxi-Cosi Tobi, Türkiye Distribütörü Grup Baby tarafından Haziran ayından itibaren Avrupa ülkeleri ile aynı zamanda seçkin bebe mağazalarında piyasaya sunulacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT