Sakıp Sabancı Müzesi 13 Mayıs Pazar Anneler Günü’nde Tüm Annelere Ücretsiz

Alışveriş Alışveriş Sakıp Sabancı Müzesi 13 Mayıs Pazar Anneler Günü’nde Tüm Annelere Ücretsiz

Tarihler: 13 Mayıs 2007 Pazar ~ 13 Mayıs 2007 Pazar

Firma: Sakıp Sabancı Müzesi

Adres: Sakıp Sabancı Caddesi No: 22 Emirgan Emirgan İstanbul

Telefon: (0212) 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 13, 2007 ~ May 13, 2007
S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi 13 Mayıs Pazar Anneler Günü’nde Tüm Annelere Ücretsiz

S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi, 13 Mayıs Pazar Anneler Günü’nde tüm annelere, Tanrı’ya Adanmış Halılar: Transilvanya Kiliselerinde Anadolu Halıları, 1500-1750 başlıklı sergiye ücretsiz giriş imkanı sunuyor. Sergi, 10:00 - 18:00 saatleri arasında anneler tarafından ücretsiz gezilebiliyor.

Yünsa sponsorluğunda düzenlenen ve 19 Ağustos’a kadar ziyarete açık olan sergide, büyük çoğunluğu Romanya ve Macaristan’daki kilise ve müzelerden seçilen, 16. ve 18. yüzyıl arası Batı Anadolu halılarından 41 örnek yer alıyor. Türkiye’de çok az örneği bulunan Transilvanya halıları, sergiyle, dokundukları topraklara geçici bir süre için geri dönüyor. SSM’de, aynı tarihler arasında, Dağıstan’ın Kaytag bölgesine özgü dokumalardan 47 örneğin yer aldığı Dağıstan Dokuma Sanatı, Kaytag İşlemeleri başlıklı sergi de gerçekleştiriliyor. Bünyesinde farklı etnik grupları barındıran Dağıstan halkının yarattığı Kaytag sanatı, çeşitli kültürlerden ve uzak geçmişin çok tanrılı pagan dünyasından sembollerle bezeli işlemeleriyle farklı kültürel geleneklere hitap ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT