Sanat Ve Teknolojinin Işıklı İfadesi: PizzaKobra

Alışveriş Alışveriş Sanat Ve Teknolojinin Işıklı İfadesi: PizzaKobra

Tarihler: 12 Ocak 2009 Pazartesi ~ 16 Ocak 2009 Cuma

Firma: santraldükkan

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 427 80 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 12, 2009 ~ Oca 16, 2009

Sanat ve Teknolojinin Mükemmel, Işıklı Bir İfadesi: PizzaKobra

Ünlü tasarımcı Ron Arad’ın aydınlatma tasarımı PizzaKobra, santralistanbul’un müze dükkanı santraldükkan’da satışta.

Ron Arad tarafından tasarlanan masa lambası PizzaKobra, değişebilen, spiral formuyla kimi zaman bir pizzaya, kimi zaman da kobraya benziyor. Işığı yakalayıp yansıtan bu krom spiralin oynar noktaları arasında yansıyan ışık, ayna üzerinde ışık oyunları yapmak için tasarlanmış gibi… Spiral ne şekil alırsa alsın, işlevselliğini kaybetmiyor ve çalışılan alanı aydınlatıyor. PizzaKobra, başlıktaki sensöre hafifçe dokunarak açılıp kapanıyor. Ünlü tasarımcının iGuizzini için yarattığı bu değişken ve akıcı tasarım, Aralık ayından itibaren santraldükkan’da ziyarete açılarak satışa sunuluyor.

Ron Arad, tasarımını şöyle anlatıyor: “PizzaKobra ufuktan yavaşça kaybolabilir ve masanın üzerinde duran yassı bir şey olur. Üzerine bir kitap koyabilir ve alanı kullanabilirsiniz. Sonra ihtiyacınız olduğunda kaldırırsınız ve olduğu şeye dönüşür. Dünyada birşeyi çizgilerle anlatabilmek muhteşem bir şey, ama bu sadece tek bir çizgi ile anlatıyor... Bu proje birçok teknik ve mekanik çözümü içeriyor ama bizi bu ayrıntılarla rahatsız etmiyor; kullanıcı olarak bunları düşünmüyoruz, bunların farkında bile değiliz, yalnızca orada oldukları için mutluyuz.”

Ziyaretçiler santraldükkan’da PizzaKobra’nın yanı sıra, pek çok tasarım ürünü, özgün müzik albümleri, sanat kitapları, ev akseuarları, tekstil, çanta ve kırtasiye ürünleri de bulabilecekler.

RON ARAD hakkında: Ron Arad, Caroline Thurman ile birlikte 1981 yılında “One Off” isimli tasarım ve üretim stüdyosunu, daha sonra 1989’da Ron Arad Associates isimli mimari ve tasarım uygulamasını kurdu. Halen Londra’daki Royal College of Art’da Tasarım Ürünleri profesörü. Sınırlı sayıdaki stüdyo çalışmalarının yanı sıra Kartell, Vitra, Moroso, Fiam, Driade, Alessi, Cappellini, iGuzzini ve Magis gibi pek çok lider uluslararası şirket için tasarımlar yapıyor.
Son dönem mimari projelerinden bazıları şöyle: Holon, İsrail’deki Ulusal Tasarım Müzesi; Battersea Elektrik Santralı, Londra’daki Upperworld Oteli, Tokyo’daki Y(Yohji Yamamoto)’nin butik mağazası, Madrid’deki Puerta Amerika Oteli, Rimini, İtalya’daki Duomo Oteli, Modena, İtalya’daki Maserati Ferrari Merkez Teşhir Salonu, Sheikh Saud al-Thani’nin Katar’daki evinin oturma ve yemek odaları, Guadalajara, Meksika’daki Vallarta Kulesi, Doha, Katar’daki İslami Sanatlar Müzesi sergileme alanı, Londra’daki Selfridges Teknoloji Salonu.
Çok sayıda uluslararası saygınlıkta ödülü bulunan Ron Arrad’ın çalışmalarına, dünya çapında, tasarım ve mimarlık yayınlarında yer veriliyor. Dünyada bir çok büyük müze ve galeride sergiler açan Arad’ın tasarımları çeşitli koleksiyonlarda yer alıyor.

santralistanbul`un müze/dükkanı santraldükkan Pazartesi hariç her gün 10.00 – 20.00 arası açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT