Seiko Astron. Dünyanın İlk GPS Solar Saati

Alışveriş Alışveriş Seiko Astron. Dünyanın İlk GPS Solar Saati

Tarihler: 23 Mart 2012 Cuma ~ 23 Mayıs 2012 Çarşamba

Firma: Seiko

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2012 ~ May 23, 2012

Zaman dilimlerini anlayan bir saat

Gezegenin neresinde olursanız olun doğru saati aramak nihayet sona erdi. Seiko, kendi çatısı altında patentli, düşük enerji tüketimli GPS alıcısını geliştirerek, GPS uydularının global ağını kullanarak GPS sinyallerini alan ve zaman dilimlerini, saati ve takvimi belirleyen saati yarattı. Saat, dünyadaki 39 ayrı saat dilimini algılayabiliyor. Bu çığır açan yeni saatin ismi Astron. 1969’da sunulan dünyanın ilk quartz kol saatinin ismi ile anılan Seiko Astron, saat yapım teknolojisinde yeni bir çağ açıyor. Seiko Astron, tüm dünyada bu sonbaharda aynı anda satışa sunulacak. Bu saat, şimdiye kadar üretilen en akıllı saat olabilir mi?

Dünyanın her noktasında doğru zaman

Seiko Astron, günde bir kez otomatik olarak saat bilgisini alır. Ayrıca istenildiğinde dünyanın yörüngesindeki dört ya da daha fazla GPS’e bağlanarak yerini, zaman dilimini ve doğru saati belirler. İbreler Atom Saati hassasiyeti ile otomatik olarak doğru saati gösterir. Yeni Seiko Astron, güneş ışığı ile çalıştığından pil değişimi gerektirmez. Ayrıca Sonsuz Takvim işlevi sayesinde her zaman doğru tarihi gösterir.

Her detayında yenilikçi tam bir saat

Seiko Astron tek bir model değil, bir koleksiyon olarak sunuluyor. Modellerden biri, lansmanın anısına 2500 adet sınırlı sayıda ve yüksek yoğunlukta titanyum kasa ve seramik bezel ile üretildi. Kasanın yanlarına uygulanan girintiler sayesinde hem dayanıklılık hem de hafiflik sağlandı. Kasanın yüksek yoğunluktaki titanyum malzemesi, çelikten daha dayanıklı ancak çeliğin sadece %60’ı ağırlıkta. Modelle birlikte, herhangi bir silikondan dört kat daha dayanıklı malzemeden üretilmiş silikon kayış da veriliyor. Ayrıca yüksek yoğunlukta titanyumdan ve paslanmaz çelikten üç ayrı model daha bulunuyor. Tümü aynı işlevlere ve ikinci zaman için alt kadran, uçak modu göstergesi ve özel yansıma yapmayan safir cam gibi ileri özelliklere sahip. Kadranın şıklığı ve kolay okunurluğu, saatin gösterdiği bilgilerin zenginliğini içinde barındırıyor. Alışılmış takvim ve ikinci zaman göstergesine ek olarak, ilgili düğmeye basıldığında saat 10 poziyonundaki göstergede, GPS sinyalinin durumu da gösteriyor. Tek bir bakışta bir GPS sinyali alınıp alınmadığını, kaç tane uydudan aldığını ve Yaz/Kış Saati uygulamalarını görebilirsiniz.

Sırrı enerji yönetiminde

Neden şimdi ve neden Seiko? Seiko’nun Solar teknolojisi GPS ile birleştirmek, 100’den fazla patentle sonuçlanan yıllar süren titiz ve çığır açan araştırma ve geliştirmeyi gerektirdi. Sadece Seiko’nun ileri enerji-verimli teknolojisi, dört ya da daha fazla GPS’ten sinyal alan, çok düşük güç tüketimli minyatür GPS alıcısını yaratabilirdi. Sadece Seiko’nun mikro-mühendislikteki rakipsiz yetenekleri, bu teknolojiyi 47 mm çapında ve 135 gr ağırlığındaki bir kol saatine (yüksek çözünürlükte titanyum kasa ve bilezikli) sığdırabilirdi. Ve sadece Seiko’nun entegre devre üretimindeki ileri uzmanlığı, bir saatin dünyayı bir milyon kareye bölmesini ve her birine saat dilimi atamasını sağlayabildi.

Pratik, Sade ve Kullanımı Kolay

Seiko Astron yetenekli olduğu kadar kullanılması da eğlenceli. Uçaktan indiğinizde tek bir tuşa basarak saat dilimi ayarını otomatik olarak yapabilirsiniz. Saatin kendini ayarlaması sadece 6 saniye ve lokasyonu saptaması 30 saniye sürer. Sonrasında ister sabit ister hareket halinde olun, saati ayarlar. Böylece eğer gökyüzünü görebiliyorsanız saati de biliyor olursunuz. Ayrıca Yaz Saati/Kış Saati uygulamalarını da sadece tek bir tuşla belirleyebilirsiniz. Seiko Astron’un sonsuz takvimi sayesinde Şubat 2100’e kadar takvim ayarı gerektirmez. Kullanım kolaylığı Seiko’nun solar teknolojisi sayesinde güçlendiriliyor ve bakım gerekliliği ortadan kalkıyor. Saat, her tip ışıktan enerji alır ve pil değişimine ihtiyaç duyulmaz.

Zaman yönetimi hiçbir zaman bu kadar sade olmamıştı. Siz nereye seyahat ederseniz edin, saatiniz kolayca doğruyu gösterir.

Ekim 2012'den itibaren tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de de satışa sunulacak SEIKO ASTRON GPS SOLAR modelerinin tavsiye edilen perakende satış fiyatları 2.100 € ile 3.300 € arasındadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT