Şeker Piliç Kuş Gribine Hazırlıklı

Alışveriş Alışveriş Şeker Piliç Kuş Gribine Hazırlıklı

Tarihler: 16 Ekim 2006 Pazartesi ~ 16 Ekim 2006 Pazartesi

Firma: Şeker Piliç

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2006 ~ Eki 16, 2006
“%100 Güvenliyiz, hazırlıklıyız” Kuş Gribine Karşı Gereken Tedbirler Alındı
Şeker Piliç Kuş Gribine Hazırlıklı

Şeker Piliç Genel Müdür Yardımcısı Emre Bor, bu yıl da kuş gribi konusunda hazırlıklı olduklarını belirterek “Tüketicilerimizi, çalışanlarımızı ve kurumumuzu son derece güçlü bir güvenlik çemberine aldık. Çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz.” dedi. Üretim tesislerindeki sıkı kontrollerin ve piliçler kesimhaneye girmeden yapılan kuş gribine karşı Erken Uyarı hızlı test uygulamasının altını çizen Bor, Şeker Piliç ürünlerinin hiçbir şekilde risk taşımayacağını söyledi.

Ülkemizin göç yolları üzerinde bulunması sebebiyle geçtiğimiz sene bu aylarda başlayan ve beyaz et sektörünü derinden etkileyen kuş gribi salgını için firmalar ve devlet kurumları tedbirli davranıyor. Sağlıklı beyaz et pazarının gelişmesinde söz sahibi firmalardan olan Şeker Piliç de kendi üretim birimlerindeki sıkı kontrolleri, tüketici bilgilendirme çalışmalarını ve sektör birliklerindeki aktif görevleriyle bu tedbirlerini sürdürüyor. Şeker Piliç Genel Müdür Yardımcısı Emre Bor, “%100 hazırlıklıyız ve güvendeyiz.” mesajını veriyor.
Şeker Piliç tesislerinde üretim, sıkı denetimler ve güvenlik uygulamalarında gerçekleştiriliyor.
Beyaz et üretim alanlarında bulunan yetiştirici kümesleri de dahil olmak üzere Şeker Piliç’e ait tüm tesislerde katı biogüvenlik uygulamaları gerçekleştiriliyor. Yetiştirme ve kesim aşamasında tüm piliçler Şeker Piliç veterinerleri tarafından, kuş gribine karşı her gün kontrol ediliyor.
Şeker Piliç, Erken Uyarı Sistemiyle Daha da Güvende
Erken uyarı sistemi olarak tanımlanan “Avian Influenza (kuş gribi) Hızlı Test Prosedürü” ile piliçler kesimhaneye girmeden testten geçiriliyor. Sağlık kontrolleri zincirine en son eklenen “Avian Influenza Hızlı Test Prosedürü” ile güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkaran Şeker Piliç, ürünlerini doğabilecek her türlü riskten koruyor. Tamamen dış ortamdan bağımsız, kapalı kümeslerde veteriner hekimler kontrolünde yetiştirdiği etlik piliçleri, kesimhaneye gelmeden önce Avian Influenza (Kuş Gribi) hızlı test kitiyle kontrol ediyor ve hastalığın var olup olmadığını derhal tespit ediyor. Hastalığı anında tespit edebilen bu erken uyarı sistemi, Şeker Piliç’in tüm çiftliklerinde kullanılıyor. Test edilmemiş hiçbir kümesten, kesim tesislerine hayvan sevki yapılmıyor ve böylece risk “0” lanıyor.
Bilgilendirmeye önem veriliyor
Kuş gribi hakkında yurt içindeki ve yurt dışındaki gelişmeleri takip eden firma, ilgili grupları gelişmelerden haberdar ediyor, hastalık ve süreçleri hakkında onları bilgilendiriyor.
Firma, civar köylerdeki üreticileri de bilgilendiriyor. Balıkesir ile Çanakkale’nin kasaba ve köylerinde kuş gribi konusunda eğitimler veren Şeker Piliç, olası vakalara karşı anında müdahaleye hazır olmak için stratejik bölgelerde eylem planları oluşturuyor.
Tüketicisi ile sürekli iletişim halinde olan Şeker Piliç, 0 800 297 94 97 numaralı ücretsiz tüketici hattından 24 saat hizmet veriyor. Kuş gribi konusunda panik yaşanmaması için halkın bilinç düzeyini artırmayı hedefleyen Şeker Piliç, web sitesindeki “uzmanına sor” köşesinden de, tüketiciden gelen mesajlara beslenme ve gıda uzmanları ile cevap veriyor.
Kurum içinde online iletişim araçları, cep telefonları dataları gibi haberleşme zincirleri oluşturan Şeker Piliç, çalışanların da birbirleri arasında hızlı haberleşmelerine önem veriyor. Satış kanallarında gerçekleştirilen ve tüketiciye güven veren mesajların iletildiği çalışmalar da kontrollü biçimde sürdürülüyor.
Sektör derneklerinin çalışmaları da artan bir ivme ile devam ediyor Sektörün gelişimi için hizmet veren Sağlıklı Beyaz Et Platformu (STBP) ve Beyaz Et Sanayicileri Derneği (BESD-BİR) de bu konuda birçok çalışma yürütüyor. Şeker Piliç Genel Müdür Yardımcısı Emre Bor, bu derneklerin üyesi olarak her iki platformun çalışmalarında da aktif görev alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT