Serkan Özkaya`nin `En Güzel` Heykeli Mudo Concept`lerde

Alışveriş Alışveriş Serkan Özkaya`nin `En Güzel` Heykeli Mudo Concept`lerde

Tarihler: 22 Aralık 2008 Pazartesi ~ 26 Aralık 2008 Cuma

Firma: Mudo Concept

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 22, 2008 ~ Ara 26, 2008
Serkan Özkaya`nin `En Güzel` Heykeli Mudo Concept`lerde

Sanatçı Serkan Özkaya, bu yıl Milano Triennale Bovisa’da gösterilmiş olan ve halen St.Louis`de Boots Çağdaş Sanat Mekanı’nda görülebilen “A Sudden Gust of Wind“ adlı enstalasyonunun devamı niteliğindeki heykeli "Esinti"yi, seri olarak üretip Mudo Concept mağazalarından satışa sunmaya hazırlanıyor.

Derya Demir ve Leyla Gediz`in küratörlüğünü üstlendikleri ‘Uyuyan ID’ sergisinin parçası niteliğindeki "Esinti", bir A4 dosya kağıdının rüzgarda hafifçe havalanmış halini tasvir ediyor. Malzeme olarak metal ve boya kullanan sanatçı, bu yapıtın "şimdiye kadar gerçekleştirdiği en güzel heykel" olduğunu ifade ediyor.
Özkaya, yapıtı sınırlı sayıda üretmek ya da tek örnek olarak bırakmak yerine, talep oranında arz ederek seri üretim yapmayı tercih etmiş. Böylelikle; heykelin kopyalarının değil sadece orijinallerinin var olmasını amaçlamış. İlk etapta 1000 adet üretilen yapıt, talep oldukça yeniden üretilip Mudo Concept’ten satışı sürdürülecek. Bu sayede, bir yapıta sahip olmak isteyen koleksiyoner ya da sanatsever, ilk kez olarak bir galeri, müze veya müzayede evine gitmek yerine, Mudo Concept mağazasına giderek 24,99.-YTL (KDV hariç) karşılığında Özkaya`nın özel kutusu içerisindeki imzalı yapıtına özgünlük sertifikası ile beraber sahip olabilecek.

Dünyanın farklı sanat başkentlerinde yapıtlarını sergilemiş olan Serkan Özkaya, sanat üzerine yazı ve söyleşilerini kitaplaştırdı. Yapıtlarını klasik sergi mekânlarının dışında sergilemeyi yeğleyen sanatçı 1999 yılından itibaren farklı vitrinlerde yüz binlerce diayı sokaktan geçenlerin beğenisine sundu; 2003 yılından bu yana aralarında Radikal ve The New York Times`ın da bulunduğu çeşitli gazetelerle "asıl ve suret" üzerine çarpıcı çalışmalar hazırladı
2005 yılında Mikelanj`ın Davut heykelinin iki katı büyüklüğünde bir kopyasını inşa etti ve kırılmasına tanık oldu. Sanatçı, geçtiğimiz yıldan itibaren farklı şehirlerdeki lokantalar ile yine arz-talep ilişkisini, sanat yapıtı bağlamında eşitlemeyi amaçlayan "Bana Onun Kellesini Getirin!"i hayata geçirdi.
Detaylı bilgi için: http://www.galerisplendid.com/exhibitions.html

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT