Sinemada Ulusal Tavır: Halit Refiğ Kitabı

Alışveriş Alışveriş Sinemada Ulusal Tavır: Halit Refiğ Kitabı

Tarihler: 16 Nisan 2007 Pazartesi ~ 19 Nisan 2007 Perşembe

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2007 ~ Nis 19, 2007
SİNEMADA ULUSAL TAVIR
“HALİT REFİĞ KİTABI”

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Nehir Söyleşi dizisi, sinemamızın unutulmaz yönetmenlerinden Halit Refiğ’i ağırlıyor. Refiğ kitapta, kişisel tarihiyle birlikte Türk sinemasının ve düşünce dünyasının tarihini de anlatıyor.

Şengün Kılıç Hristidis’in sorularını yanıtlayan Refiğ, ulusal tavrını şöyle ifade ediyor: “…Türkiye’yi Türkiye yapan unsurların hiçbirine peşinen hiçbir karşıtlığım yok. Ne etnik, ne de dini olarak. Ama onlardan bu birliği bozmaya yönelik bir tavır görürsem, o zaman buna karşıyım. Benim ülkemin sinemasına, kültürüne ve benim şahsıma bu çerçeve içinde hayati bir tehdit gördüğüm için o mücadeleye girdim…”

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları “Nehir Söyleşiler” dizisi kapsamında bu kez, Türk sinema tarihine ışık tutacak Sinemada Ulusal Tavır - “Halit Refiğ Kitabı”nı okuyucularla buluşturuyor.

Selanik göçmeni ailesinin, Varlık Vergisi sonucunda büyük bir darbe yiyip Burgaz adasındaki evini satmak zorunda kalmasını, “Türkiye bir savaş ortamının içindeydi, bu savaşa hazırlıklı olmak durumundaydı, bunun da maddi bir yükü olacaktı. Kaçınılmaz bir tatbikattı” diye karşılayan bir ulusal duyarlılık.

“Tahirî” sayılacak kadar yakın olduğu Kemal Tahir’in eserinden devlet televizyonu için çektiği Yorgun Savaşçı dizisi, devlet tarafından yakıldıktan sonra bile devlete küsmeyen bir devletçilik.

Sadece dönemine damgasını vurmuş Gurbet Kuşları, Haremde Dört Kadın, Karılar Koğuşu, Hanım, Teyzem, Aşk-ı Memnu, Bir Türk’e Gönül Verdim, Alev Alev gibi film ve dizilerin yönetmeni değil, fikirlerini filmlerine de yansıtmış bir tavır adamı olan Refiğ düşünce dünyasının kapılarını bu kitapla okuyucuya aralıyor.

Sinemada Ulusal Tavır
Halit Refiğ Kitabı
Söyleşi: Şengün Kılıç Hristidis
Fiyatı: 19 YTL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT