Sultanların Değerli Eşyaları BKG Müze Mağazalarında

Alışveriş Alışveriş Sultanların Değerli Eşyaları BKG Müze Mağazalarında

Tarihler: 25 Nisan 2012 Çarşamba ~ 13 Mayıs 2012 Pazar

Firma: Bilkent Kültür Girişimi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 25, 2012 ~ May 13, 2012

Anneler Günü 2021

Ülkemizin kültürel hazinelerini, yaratıcı tasarımlarla buluşturan Bilkent Kültür Girişimi (BKG), annesine en anlamlı hediyeyi arayanlara ‘Müze Mağazaları’nda Osmanlı Dönemine ait birçok sıra dışı hediye alternatifleri sunuyor

Ülkemizin kültürel değerlerinin yaşatılmasına ve nesilden nesile aktarılmasına katkı sağlamayı hedefleyen BKG, kültürel hazinelerini yaratıcı tasarımlarla buluşturmaya devam ediyor. Anneler Günü için hazırlanan kültürel değerlerle yoğrulmuş bu ürünler, anneleri hem tarihi bir yolculuğa çıkaracak, hem de vazgeçilmezi olacak.

Pulad Ayna Replikası

Topkapı Sarayı Müzesi’nde sergilenen ve 16’ncı yüzyıla tarihlenen Pulad Ayna’nın ön yüzü sade ve perdahlıdır. Arka yüzünde ise altın kakma ‘zernişan’ tekniği kullanılarak küllerinden yeniden doğan Zümrüdü Anka Kuşu ile gizli şeylerin bekçisi ejderin mücadeleleri tasvir edilir.

Üzüm Salkımı Küpeler

Bereketi, aileyi ve bölünmezliği temsil eden üzüm salkımları formunda tasarlanan cam küpelerin orijinali, Topkapı Sarayı Müzesi’nde bulunan zümrüt taşlarla süslenmiş nadide 18’inci yüzyıl Osmanlı kuyumculuğu ve şahane taş işçiliğinin bir örneğidir.

Saray Kaftanları

Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan Osmanlı şehzadelerinden birine ait olduğu düşünülen kısa kollu tören kaftanından esinlenilen saray kaftanı, 16’ncı yüzyıl sonu – 17’nci yüzyıl başına tarihlenir.

Annesini hem yaratıcı hem de anlamlı hediyelerle mutlu etmek isteyenler, 19 ilde 46 müze mağazasında ve http://www.bkg.com.tr/ adresindeki sanal mağazada yer alan, her biri ait olduğu müzenin eserlerinden esinlenerek tasarlanmış bu kültürel ürünleri alabilirler.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT